Stekt fläskfilé fylld med korvrecept

I detta recept sparar jag en benfri fläskfilé med serbisk banjska kobasica korv. Det här är en torrhärdad vitlöksfläskkorv, men rökt korv skulle fungera lika bra. Koka inte köttet - 150 grader kommer att göra det!

Jag gillar att servera detta med kopytka eller mlinces med pan juice.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 325 grader. Betygsätt den feta sidan av fläsklinnen. Gör en 1-tums horisontell slits i mitten av fläsksteget från slutet till slutet. Stuffar korvlänken i hålet som skapas i fläskspisen.
  2. Smaka hela fläskfettens yta med salt och peppar. Gnid grillen med olivolja. Skaka grillen i en gjutjärnspanna på alla sidor tills det är lättgyllt.
  3. Överför fläsk till en rostpanna, fet sida uppåt. Tillsätt 1/4 kopp vatten till botten av pannan. Täck inte över. Rosta, ropa ibland omkring 45 minuter till 1 timme eller tills en snabbläs termometer som sätts in i köttet (inte korven) registrerar 150 grader. Detta kommer inte att ta så lång tid som en konventionell stek eftersom korven har tunnat köttets väggar, så börja kolla temperaturen efter 45 minuter.
  1. Avlägsna från ugnen och täck löst med aluminiumfolie. Låt köttet vila 15 minuter före skivning. Servera med panjuicer.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 664
Totalt fett 42 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 20 g
Kolesterol 217 mg
Natrium 374 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 65 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)