Kall asiatisk Vegan Ris Salad Med Grönsaker

Behöver du en snabbmiddagsidé, eller har du några kvarvarande ris ? Prova detta hälsosamma vegetariska asiatiska rissalladrecept! Detta näringsrika vegetariska och veganska asiatiska rissalladrecept är gjord med brunt ris (även om du säkert kan använda vitt ris eller allt du har kvar), jordnötsolja och sesamolja för en äkta asiatisk smak, lite socker och salt, risvinäger och gott om grönsaker, inklusive snö ärter, selleri, morot, paprika och gröna lök. Alla dessa ingredienser kombinerar för en fantastisk blandning av smaker och texturer. Det är lite söt lite snyggt och surt, med mycket krispig konsistens och bekvämligheten och förtroendet för enkelt brunt ris.

Du kan servera denna asiatiska rissallad varm eller kall, men den är avsedd att serveras kall som sallad, vilket gör den perfekt för vegetariska picknick, potlucks eller grillar, eftersom det är lätt att göra en stor sats.

Rissallad, den här ingår, är också ett bra sätt att använda upp eventuella kvarvarande ris du har till hands.

Denna rissalladskål är vegetarisk, vegan och glutenfri recept, så länge du ser till att din risägris är glutenfri (det ska vara men kontrollera tillsatser) och är en enkel veganmiddagidé för en varm sommardag . Det är också en enkel glutenfri vegansk middag idé , och du gillar gilla vegetariska risrecept som du kanske vill prova en av dessa fyra veganska spanska paellaer .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda i jordnötsolja, salt, svartpeppar, socker och sesamolja i en liten blandningsskål. Rör om och vispa tills sockret löser upp, häll sedan över blandningen över det kokta och kylda bruna riset i en stor blandningsskål. Kasta försiktigt att belägga riset och kombinera väl, sätt sedan åt sidan.
  2. Ångor morötter, snö ärter och majs för en bara en minut eller två, tills de bara knappt börjar bli ömma. Töm, rör sedan grönsakerna i riset.
  1. Tillsätt resterande ingredienser, inklusive risägret, tärnad selleri, paprika och gröna lök och rör om att kombinera. Servera kyld garnerad med valfri hackad färsk persilja.
  2. Njut av din enkla och sunda vegetariska och veganska asiatiska rissallad!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 319
Totalt fett 9 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 318 mg
kolhydrater 53 g
Kostfiber 4 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)