Fläskkotletter med söta potatis och äpplen

Dessa fläskkoteletter simmas med skivad sötpotatis, ananas och äpplen. Brunt socker och ananasjuice tjänar för att sötta choklad och sötpotatis perfekt.

Jag skulle lägga till några ångade broccoli eller gröna bönor för en full och tillfredsställande måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala sötpotatisen och skiv in i tjocka (ca 3/4 tum) rundor. Avsätta.
  2. Värm oljan i en stor, tung stekpanna över medelvärme.
  3. Smaka på fläskkoteletterna med salt och nybakad svartpeppar. Placera dem i stekpannan och koka i ca 4 till 5 minuter på varje sida, eller tills den är brunad.
  4. Tillsätt sötpotatis till fläskkoteletterna.
  5. Töm ananasbitar, reservera saften. Kombinera 1/3 kopp ananasjuice och brunt socker; Häll över fläskkotletter och sötpotatis.
  1. Skydda, värm till låg och sjuda i 45 minuter till 1 timme. Lägg till ananasbitar och äppelskivor. Täck noga och fortsätt att laga mat i ca 15 minuter längre, eller tills fläskkotlet är klart och äppelskivorna är ömma.
  2. Ta bort fläskkotletter, sötpotatis, äpple och ananas till en serveringsrätt och håll varm.
  3. Tillsätt tillräckligt med vatten till kokvätskan för att göra 1 kopp. Kombinera 1 1/2 matskedar mjöl med ungefär en matsked kallt vatten; rör om för att göra en mjuk pasta. Rör mjölvvattenblandningen i den heta vätskan. Fortsätt tillagning över låg värme, omrör hela tiden tills den är tjock.
  4. Servera såsen med fläskkotletter och sötpotatis.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 656
Totalt fett 30 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 134 mg
Natrium 367 mg
kolhydrater 50 g
Kostfiber 6 g
Protein 46 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)