Filippinsk Kare Kare (Oxtails med Tripe) Recept

Detta recept på filippinsk karekar eller oxtails med tripe är från "The Frugal Gourmet Cooks Three Ancient Cuisines" av Jeff Smith (WM Morrow).

Denna traditionella maträtt serveras vid speciella tillfällen såväl som för familjen middagar. Oxtails och tripe sakta sakta till ömhet innan du skapar den härliga kryddiga jordnötsås.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en stor stekpanna och lägg till 3 matskedar av jordnötsoljan . Bruna oxtailsna bra på båda sidor i 2 eller 3 satser. Placera dem i en 6-kvarts tungbottenskål med täckt gryta eller nederländsk ugn.
  2. Medan oxtailsna brinner, sätta 3 liter vatten till koka och blanchera tripen. Koka det bara i några minuter, dränera och svalna. Klipp tappen i remsor 1/2 tum bred och 3 tum lång. Lägg till dessa i oxstickpotten.
  1. Tillsätt den återstående jordnötsoljan till stekpannan. Oxtailsna bruna i och sauté lök och vitlök . Lägg till oxstickpotten tillsammans med tomat , bifflager , vatten, salt och annattolja.
  2. Koka upp, minska värmen, täck och simma långsamt i 1 1/2 timmar. Simma delvis täckt under ytterligare 1 1/2 timme, omröring då och då.
  3. I början av den sista timmen av matlagning, tillsätt jordnötssmöret blandat med varmt vatten och Tabasco. Smak och lägg till mer Tabasco och salt om det behövs. Om allt inte är mycket ömt, fortsätt att laga lite längre.
  4. Servera med ris.

Hur man rengör Bleached Beef Tripe

Den typ av nötköttstopp du hittar i de flesta livsmedelsbutiker har genomgått en blekningsprocess för att göra det mer attraktivt för konsumenten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 301
Totalt fett 13 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 413 mg
Natrium 265 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 1 g
Protein 31 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)