Quinoa med Arugula, Butternut Squash och Citrus Vinaigrette (Pareve, Påsk)

Denna Quinoa, Arugula, & Butternut Squash-sallad med Citrus Vinaigrette skapades ursprungligen som en festlig vegetarisk maträtt för att servera på påsken Seder. Men det är så mångsidigt - och läckert - att det har blivit året runt favorit för allt från sabbat och helgdag till vardagliga möten och grillar. Det är också ett perfekt tillskott till Rosh Hashana menyer - squash, granatäpple och honung är alla symboliska livsmedel för ett sött nytt år !

Servera det som en vegetarisk huvudrättsallad, eller som en rätter för kött, fjäderfä eller fisk. Pomegranate arils (frön) gör ett vackert tillägg, men om du inte hittar dem, skulle apelsinsektioner, skivade färska persikor eller avokado vara bra också.

Tips: Några Ashkenazim överväga kummin kitniyot , så om du gör detta till påsk, är det bra att släcka kryddan. Om du använder kummin, erbjuder varumärket Pereg god kvalitet och är certifierad kosher för påsk. När det gäller quinoa för påsk , kommer varumärkena Setton, La Bonne, Natural Earth Products och Pereg att ha OU-P-certifiering för Pesach 2017; Per Star-K, medan pålitlig påskkodcertifiering krävs för de flesta märken är märket Ancient Harvest bra med en vanlig Star-K-symbol och ett "Best By" -datum den 2/01/19 till och med 2/28/19 .

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 425 ° F. Placera butternut squash kuberna i en stor stekpanna eller bakfat och drizzle med 2 ssk olivolja. Tossa till kappa. Sprid squash kuberna i ett enda lager. Rosta i 20 till 25 minuter, rör om en eller två gånger, tills squashen är öm och börjar brinna. Ta bort från ugnen och lägg åt sidan.

2. Medan squashen rostar, gör quinoa: Varm 1 tsk olivolja i en tung medelspannmål som ställs över medelhög värme.

Tillsätt quinoa, omrör med en träsked eller spatel tills den rostade, ca 1 till 2 minuter. Lägg till vattnet eller lagret, koka upp, minska värmen och simma upptäckt tills vätskan absorberas och quinoa är öm, cirka 15 minuter. (När quinoa är klar kommer kornen att bli genomskinliga, förutom en vitaktig ring runt mitten av varje.)

3. Ta bort Quinoa från värmen, fluffen med en gaffel och överför den till en stor skål. Tillsätt den rostade squash och arugula, och kasta ihop. (Oroa dig inte om värmen från quinoa villtsar arugula.)

4. I en liten skål eller kruka, vispa limejuice, apelsinjuice, olivolja, honung, vitlök, kummin och salt. Häll över quinoa sallad och kasta bra till kappa. Garnera salladen med granatäpplen frön (om du använder). Servera varmt, vid rumstemperatur eller kylt. Njut av!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 204
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 366 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 4 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)