Capellini Pomodoro - Ängelpaj med tomater

Detta recept på ängelhårspasta med tomater och basilika påstås vara lik den som serveras på Olive Garden restauranger. Många läsare är överens om att det här är mycket lika - om inte en exakt klon - till den berömda restaurangrätten. En läsare föreslår lite balsamvinäger i såsen. Se tipsen och variationerna för det tipset och några ytterligare ingredienser och substitutioner.

Capellini är ängelhårspasta (bokstavlig översättning: lilla hår) och pomodoro är det italienska ordet för tomat.

Du kan använda konserverade tomater i skålen, men det är fantastiskt med trädgårds färska tomater . Om du har turen att ha en trädgård med ett överflöd av färska tomater och basilika, är detta recept ett utmärkt val.

Denna maträtt är underbar med en sida av vitlöksbröd och en kastad sallad. Du kan även ersätta spaghetti squash för ängelhårspastaen. Ett av de enklaste sätten att laga spaghetti squash finns i mikrovågsugnen. Den långsamma spis eller tryckkokare är två andra enkla sätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olivoljan i en stekpanna eller sautpanna över låg temperatur. Tillsätt vitlök och koka i ca 2 minuter, eller tills det är ömt. Tillsätt tomater och peppar och värm genom, omrör hela tiden, ca 2 till 3 minuter. Avlägsna från värme.
  2. Under tiden kokar ägghårspastaen (capellini) i saltat kokande vatten enligt förpackningsanvisningarna. Dränera väl
  3. Överför den heta, dränerade pastaen till en stor serveringsskål. Kasta pastaen försiktigt med tomatblandning, den färskhackade basilikan och hälften av Parmesanosten.
  1. Servera omedelbart och erbjud resten av parmesanosten vid bordet.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 739
Totalt fett 27 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 18 mg
Natrium 442 mg
kolhydrater 102 g
Kostfiber 19 g
Protein 31 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)