Recept för hemlagad kvarkost

Quark är en specialfärskost som är gemensam för Tyskland, Polen, Österrike, Schweiz och flera andra europeiska länder. Det är inte särskilt vanligt i USA, och köp av det kan vara ett dyrt förslag om du inte bor nära ett mejeri som gör det. För allt det är det lättare att göra än yoghurt och kräver ingen särskild utrustning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm mjölken i en stor panna med ett tätt lock till ca 160 F i minst 30 sekunder. Det är bra om det har en hud på den. Det är också bra om det kommer att koka i några sekunder, men det är inte nödvändigt.
  2. Sätt locket på mjölken och låt mjölken svalna till rumstemperatur. Quarkbakterier är mesofila och älskar en temperatur på 60 till 85 F, medan yoghurtbakterier älskar kroppstemperaturen (98 F).
  1. Använd en visp som är mycket ren (koka den eller ta den ur en het diskmaskin), vispa 1/4 tesked bakteriekulturen (i pulverform) i mjölken tills den är upplöst. Om du använder kärnmjölk, rör det i stället för den frystorkade kulturen.
  2. Byt locket och låt mjölken vara ostörd vid rumstemperatur i minst 6 timmar eller följ paketets anvisningar.
  3. Om du använder kärnmjölk kan du behöva låta kulturen sitta i 18-24 timmar. Mängden bakterier i kärnmjölken är mindre än i den frystorkade produkten, och det tar längre tid för den att växa.
  4. När mjölken har surat och curdled, kan du spänna den. Om du inte påfrestar det, är det "Dickmilch" eller odlad kärnmjölk, som många tycker om att dricka.
  5. Lag en sik med ostklaff eller en löst vävd bomullsduk. Vilken du använder måste vara ren och helst kokad. Häll "Dickmilch" i sikten och låt den dränera över natten i kylskåpet. Du kan behöva röra om det för att få kvarken att dräneras noggrant. Du kan också använda en speciell sil om du föredrar det.
  6. Rennet används i ost för att curdle mjölken och separera vasslen. Om så önskas kan du lägga till 1/4 till 1/2 tablett rennet, upplöst i lite vatten, till din mjölk i början eller efter att din kultur har surat om du vill att den ska vara mer curdled. Du kan hitta rennet nära pudding delen av mataffären.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 149
Totalt fett 8 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 24 mg
Natrium 105 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 0 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)