Spanska Oljekakor Recept - Tortas de Aceite

Oljekakor eller "tortas de aceite" har sitt ursprung i Andalusien, särskilt i närheten av Sevilla. De blev populära på 1800-talet och har nyligen sett en ökning i popularitet, särskilt i USA. Dessa kakor är en lätt och hälsosam alternativ efterrätt, helt enkelt gjord med mjöl, vatten, jäst, olivolja och ströts lätt med socker. Föreslår en salt "tapa" eller mellanmål? Prova en av våra variationer.

Vad du behöver

Hur man gör det

Detta recept av torta de aceite gör ca 8 tortor, 6 tum i diameter.

  1. Blanda 6 msk i en stor blandningsskål. varmt vatten, jäst, salt och olivolja tills jäst är helt upplöst. Gradvis tillsätt mjöl, blanda noggrant. När dejblandningen blir för torr för att fortsätta att blanda, strö i lite mer vatten och blanda. Upprepa tills allt vatten är borta och deg har en jämn konsistens. Täck skålen med en kökshandduk och lämna på en varm plats i 30 minuter. Obs! Om köket är utkastat, värm ugnen till 200 grader i ca 5 minuter och stäng sedan av. Placera skålen i ugnen i 30 minuter.
  1. Värm ugnen till 450 ° F (230 ° C).
  2. Smör 2 kakor med olja. Vrid degen ut på en mjölkbräda. Knippa av en liten mängd deg och rulla in i en boll ungefär 1½ gånger så stor som en golfboll, med dina händer. Rulla bollen av deg tills den är mycket tunn. Rulla degen till ca 8-tums cirklar och överför försiktigt var och en av skärbrädet till kakan. Strö över socker- och anisfrön.
  3. Placera kakorna i varm ugn och baka. Efter ca 10-12 minuter, om kanterna blir bruna, ta bort dem från ugnen och låt dem svalna. Servera varm som en ljus efterrätt.

variationer

Den enda gränsen för variationerna i detta recept är din fantasi.

Dessert Toppings : Topp med socker och finhackade mandlar eller hasselnötter. Finhackad kandad frukt kan också användas som en toppning.

Salty toppings : Vad sägs om att servera tortas som en tapa eller en snack snarare än en efterrätt? Top med hackade sardiner, tunt skivad eller hackad chorizo. Stänk vitlökspulver, olivolja, salt och peppar för ett hälsosamt alternativ till vitlöksbröd. Strö en tesked parmesanost för extra smak.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 180
Totalt fett 12 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 469 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)