Japanska Arugula och Daikon Radish Sprouts

En härlig men ändå extremt lätt japansk sallad att förbereda är arugula och daikon radishspiral (kaiware) sallad med en enkel dressing av färskpressad citronsaft, olivolja och havssalt.

Förutsättningen för japansk matlagning är att lyfta fram de naturliga och färska smakerna av mat. Ofta innehåller en typisk japansk måltid flera små "okazu" huvud- och sidrätter, och det verkar helt naturligt att införliva två olika typer av japanska sallader som serveras i mycket små portioner. Till exempel, denna arugula och kaiware (daikon radish sprouts) sallad, tillsammans med en liten portion lök sallad. Du kan aldrig få för många grönsaker i en måltid!

Vad som skiljer denna arugula och daikon-radisspiral (kaiware) sallad från andra, är att både arugula och daikon-radisspirorna är naturligt kryddiga och lägger till en mild peppersmakprofil till denna annars enkla sallad. Av denna anledning ingår inte peppar som ingrediens i citronförbandet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Om du använder förvasket, packade arugulablad, uppdatera dem genom att skölja dem med kallt vatten. Tappa väl för att ta bort överskott av vatten, eller använd en salladspinner för att torka löven.
  2. Ta bort kaiware (daikon radish sprouts) från förpackningen och skölj väl för att ta bort eventuella lösa bruna fröskal. Klipp av ungefär en tum av botten där spirorna är fastsatta på en bit bomull. Kassera rötter.
  3. Förbered citronförbandet. I en skål kombinerar du olivolja, citronsaft och salt. Blanda väl.
  1. I en liten skål, kasta tillsammans arugula och kaiware. Strax före servering, tillsätt torkade bonito flingor (katsuobushi) och försiktigt kasta ihop.
  2. Placera salladsblandningen i små individuella serveringsplattor och drizzle citronförbandet över gröna. Alternativt kan dressingen slängas tillsammans med salladsingredienserna i förväg, men en försiktighet är att de torkade bonito-flakarna snabbt absorberar förbandet och vattnet.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 54
Totalt fett 3 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 11 mg
Natrium 166 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)