Cherry Chocolate Chip Ice Cream

Den här cherrychipschipsglassen är gjord med färska körsbär och semisweet eller bittersweet choklad i en rik vaniljgrytabaserad glass.

Om du älskar Ben och Jerrys "Cherry Garcia" glass, kommer du att älska den här hemlagade versionen. Jag använde färska körsbär, men frysta körsbär skulle också fungera.

Jag smälte semisweet chokladflis för detta recept (bild), men någon god kvalitet semisweet eller bittersweet choklad kan användas. Istället för att churry körsbären i glasset jag tuckade dem in i den fortfarande mjuka glassen och sedan snurrade försiktigt för att distribuera dem.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Sätt de beredda körsbären i en liten kastrull med 3 matskedar socker och 1 matsked vatten. Koka upp över medelvärme och koka, steka ständigt, i ca 4 till 6 minuter, eller tills körsbären är mjuka och sirapiga. Sätt i en behållare, täck och kyl.
 2. I en stor kastrull kombineras grädden, mjölken, 1/3 kopp sockret och 1 tesked vaniljextrakt eller vaniljbönpasta.
 1. I en liten skål vispa äggulorna med saltet och resterande 1/3 kopp socker. Avsätta.
 2. Värm grädden och mjölkblandningen över medium värme tills det börjar koka. Ta bort pannan från värmen. Medan du visste hela tiden, häll långsamt ca 1 kopp den heta blandningen i äggulorna.
 3. Tillsätt äggula blandningen i kastrullen och placera den över medium-låg värme. Koka, rör om tills blandningen når cirka 175 F till 180 F, eller tills blandningen täcker baksidan av en sked. *
 4. Spänn blandningen genom en metall mesh i en skål. Täck och kyl i minst 3 timmar, eller tills den är ordentligt kyld.
 5. Överför den kylda custarden till glassmaskinen och korka enligt tillverkarens anvisningar.
 6. Samtidigt smälter chokladet med vegetabilisk olja i en skål över simmerande vatten när glasset är ungefär halvvägs genom fryspunkten. Låt det svalna lite och lägg det i en liten matförvaringspåse. Om det härdar, placera påsen i varmt vatten.
 7. När glassen är mjukt frusen skär du en liten bit av hängan av påsen och droppar choklad långsamt i den surda glassen. Chokladet kommer att härda i den churning-glass som skapar chokladflisen.
 8. När glassen är klar, överför den till en frysbehållare. Täck och frysta i ca 30 minuter för att fastna lite mer, och virvla sedan eller kaka in körsbären i den fortfarande mjuka glassen.
 9. Täck och återgå till frysen för att frysa tills den är fast.

* Doppa en sked i blandningen och dra sedan fingret på baksidan av en sked.

Om banan stannar och filmen kvar på skedan är jämn och inte går, är vaniljan klar.

Du kanske också gillar

Blackberry Ice Cream Med Sour Cream

Krämig söt kärnmjölkis

Röd, Vit och Blå Glass (Raspberry och Blueberry Swirl)