Isobeyaki japanska riskaka Recept

Japanska mochi eller riskaka är en favoritmat speciellt under vintern eller kalla månader. Du hittar ofta olika smakfulla mochi-rätter i en gryta, soppa eller som mellanmål eller sidovägg.

En mycket populär stil att njuta av japanska mochi är känd som "isobeyaki". Det handlar i allmänhet om kryddor, värmda, rostade eller grillade mochi med sojasås och njut av det med en bit torkad kryddat tång (ajinori).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olivolja över en medelhög värme i en liten panna.
  2. När olivolja är nära dess rökpunkt, lägg till frysta eller färska mochi (riskaka) till pannan.
    Obs! Det är inte nödvändigt att först tina de frysta mochi före tillagning. Det kan tillagas direkt från dess frusna tillstånd.
  3. Steka mochi på varje sida i ca 2 till 3 minuter. Mitten av mochi blir mjuk och smidig, medan utsidan av mochi blir skarp och guldbrun.
    Obs! Gärna laga mochi i mer än 2 till 3 minuter tills mochi når önskad färg av beredskap.
  1. Servera omedelbart panlagade riskakor på en tallrik och drizzle med sojasås till smak.
  2. Eventuellt, för en mer traditionell "isobeyaki" stil mochi maträtt, svep mochi drizzled med sojasås med en bit torkad kryddat tång (ajinori). Njut av omedelbart.

Ett alternativ till denna härliga isobeyaki mochi dish är att para det med en enkel teriyaki inspirerad söt och salig sojasås. Med enkel teriyaki sås menar vi en snabb blandning av lika delar sojasås och granulerat vitsocker. Denna söta glasyren drizzled över den kokta mochi och sedan inpackad i ajinori för en söt isobeyaki maträtt.

Isobeyaki-receptet som anges i den här artikeln avviker från den traditionella isobeyaki, eftersom mochi inte värms, rostat eller grillas, men mochi är panfrit i olivolja. Pan stekning skapar ett mjukt, smidigt, kryddigt centrum och ett skarpt och beroendeframkallande, krispigt exteriör. Mogchen kokar väldigt snabbt för att skapa en gyllenbrun skorpe men kan kokas längre tills den önskade färgen på munnen är uppnådd.

Efter att mochi-panen har stekt, drizzle med sojasås och njut omedelbart. Alternativt, linda sojasausen kryddade mochi med en bit skarpt kryddad tång (ajinori). För variation, prova en söt version av denna maträtt genom att blanda lika delar av granulerat vitsocker och sojasås för att göra en snabb sås och drizzle över stekt mochi istället för sojasås.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 40
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 20 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)