Södra Chicken Salad

Hemligheten till en sött kyckling sallad i hemmet är det hackade hårdkokta ägget och dillpinneljuken . Hackad rödlök och hackad selleri lägg till kakan till salladen.

Denna kyckling sallad är underbar i sallad-fodrade bullar. Det är också gott i vanligt brödbröd, croissanter eller nybakade kex. Eller hoppa över brödet och servera sallad på sallad eller blandade gröna grönsaker för en lättare lunch. Lägg skivor avokado eller tomat kilar för en utsökt lunch.

Använd överblivna kyckling, en köpt rotisserie kyckling eller en rostad kyckling för detta recept. Se anvisningarna nedan receptet för baserad rostad kyckling och pocherade kycklingbröst.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera ägget i en kastrull och täck med vatten till ett djup av ungefär en tum över ägget. Placera pannan över medellång värme och sätt till en full rullkoka. Täck pannan och ta bort pannan från värmen. Låt stå i 15 minuter. Häll hett vatten och kör kallt vatten över ägget tills det är tillräckligt coolt att hantera. Skala och hugga ägget.
  2. I en medium skål, kombinera kyckling, lök, selleri och ägg; kasta för att blanda.
  1. I en liten skål, kombinera läckan med 1/3 kopp majonnäs och salt och nybakad svartpeppar.
  2. Tillsätt majonnäsblandningen till kycklingblandningen och rör om med en gaffel tills den är väl blandad. Lägg till mer majonnäs för att fukta, om det behövs.
  3. Smak och justera kryddor med extra salt och peppar, efter behov.

Serverar 4.

Grundrödad hel kyckling

Gnid en hel 3 till 4 pund kyckling med en liten mängd olivolja och strö lätt med kosher salt och nymalt svartpeppar. Placera kycklingen i en bakpanna och steka i en förvärmd 425 F (220 C / Gas 7) ugn i ca 1 1/4 till 1 1/2 timmar, eller tills en mattermometer införd i den tjockaste delen av lårregistret vid minst 165 F (74 C).

Poached Chicken Breasts

Placera 3 till 4 kycklingbrösthalvor i en kastrull och täck med vatten. Tillsätt 1 tesked salt till vattnet. Lök, vitlök och andra aromatiska ämnen kan tillsättas till vattnet. Koka upp vattnet. minska värmen till låg, täck potten och simma i ca 10-15 minuter, beroende på kycklingens tjocklek och om det är benfritt eller inte. Den minsta säkra temperaturen för kyckling är 165 F. Om kycklingen är utbenad, börja kolla efter doneness efter ca 8 eller 9 minuter.

Tips och variationer

Mer Chicken Salad Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 413
Totalt fett 32 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 295 mg
Natrium 457 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 27 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)