Terri's Easy Oyster Stew Recept

Detta kan vara världens enklaste ostrongryta. Allt dumpas i en gryta och kokas tills det är varmt. Det är så snabbt att göra eftersom ingenting måste hackas eller sautées. En tilltalande crunch kommer från ostronkakarna på toppen precis innan du serverar.

Även om detta verkligen är en soppa, kallas det traditionellt ostrongryta.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla ingredienser, med undantag för ostronkakor, paprika och varm sås i en stor kastrull, och omröming får ofta koka upp - låt inte koka eller vätska kan curdle. *
  2. Minska värmen omedelbart och simma försiktigt i 10 minuter, rör om ofta.
  3. Servera toppad med ostronkakor och sprinkling av paprika. Ha varm sås tillgänglig för dem som vill ha lite mer krydda.

* Det är inte ett problem om vätskan sträcker sig - det kommer inte att påverka smaken av grytan.

Det är bara inte helt attraktivt som det är om vätskan inte är ojämn. Orsaken till curdling beror på enzymer i de färska ostronerna som kan orsaka en kemisk reaktion som gör att proteinerna kan koagulera, vilket orsakar störning. Låt inte vätskan koka, hålla den vid en låg temperatur under tillagning, och omröring hjälper ofta till att förhindra utjämning.

* Ostron finns i kylskåpssektionen på marknaden för fisk och skaldjur. De kommer vanligtvis i antingen 10 ounce burkar eller en 32 ounce burk. Antingen 30 eller 32 ounces av ostron är bra. Även om de inte är färskt från havet, är dessa ostron relativt sett fräscha och har ett utgångsdatum som du bör kolla innan du köper dem.

Om du skakar dina egna ostron behöver du ca 48 till 60 ostron för 2 pints. Naturligtvis är färska ostron bäst, men det här är ett recept som är utformat för att tillverkas på några minuter, så det rekommenderas burkade ostron. Vänligen använd inte konserverade ostronar - speciellt konserverad rökt ostron!

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 621
Totalt fett 51 g
Mättat fett 30 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 221 mg
Natrium 303 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 0 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)