Easy Rabarber Frys Jam Recipe

De ljusa röda stjälkarna i våren Rabarber ger den här jammen sin underbara färg och dess smarta smak. Den kommer att hålla i kylskåpet i upp till en månad, eller i frysen i upp till sex månader.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera alla ingredienser i en medelstor kotte över låg värme, med början med den mindre mängden socker. Rör ständigt tills allt socker är upplöst.
  2. Fortsätt att laga mat, rör om ofta tills rabarberbitarna faller isär. När komposten är ungefär tjock som äppelmos, stäng av värmen.
  3. Smak och tillsätt extra socker om du vill ha mer sötma. Tänk på att den sura smaken är en del av det som är speciellt om rabarber. Om du lägger till ytterligare socker, sätt tillbaka värmen till lågt och rör om hela tiden tills sockret är helt upplöst.
  1. Fyll behållare med rabarber sylt och lämna en tum av huvudutrymmet. Små behållare som inte är större än en pint rekommenderas, så att när du tina en är det inte en överväldigande mängd sylt att använda. Alternativt, fyll i kvarts storlek fryspåsar med 8 till 16 uns av sylt.

Rabarber sylt kommer att hålla frysen i upp till 6 månader. Det är fortfarande säkert att äta efter det men kvaliteten kommer att minska. Nyskapad, frusen rabarber sylt kommer att hålla i kylskåpet i upp till 1 månad.

variationer

Rabarber Fakta

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 153
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 5 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)