Bakad Kyckling Med Zucchini och Tomater

Detta är ett enkelt och gott provsmakningsrecept gjord med kycklingbröst, zucchini och tomater, kokta i torr sherry och toppad med snygg smält ost. Du kan använda mozzarellaost, cheddarost eller en kombination av båda. Fontina ost skulle vara mycket bra också. Denna starka men friska kycklingrätt är perfekt över pasta eller ris. Par med en enkel kastad sallad för en komplett och tillfredsställande familjen måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 325 F (165 C).
  2. Säsongsmjöl med salt och peppar. Skrapa kycklingbitar i mjölblandning.
  3. Värm olivolja i en tung ugnssäker köksredskap över medelhög värme. tillsätt kycklingbitar till varm olja, vänd på brunt båda sidor. Ta bort kyckling till en tallrik.
  4. Tillsätt zucchini och svamp i pannan och saut i 2 till 3 minuter.
  5. Tillsätt vitlök, om du använder, och koka, rör om i 1 minut längre.
  1. Lägg kycklingbitarna tillbaka i stekpannan. Häll sherry över alla; koka ytterligare 4 minuter.
  2. Smaka med salt och peppar; topp med tomater.
  3. Överför pannan till ugnen. Baka i ca 25 till 35 minuter eller tills kyckling kokas igenom.
  4. Toppa med strimlad ost och baka bara några minuter tills smält.
  5. Servera denna läckra kyckling över varmkokt pasta med en sallad.

Tips och variationer

Det här är typ av recept som anpassar sig bra till ändringar och tillägg. Du bryr dig inte om svampar? Lämna sedan ut. En fan av aubergine? Det skulle vara gott i denna bakade kycklingrätt. Och om du vill hålla receptet friskare och lättare, hoppa över osten i slutet - ingen kommer att sakna den.

Liknande recept

Om du och din familj åtnjutit detta recept kanske du vill prova några andra som är i samma åt. Kyckling- och zucchinikonserver med pasta kombinerar inköpta Alfredo-sås med lite Cajun-krydda för att lägga till en krämig twist med en spark till denna kyckling- och grönsaksbakning. Och med bara några ingredienser kan du ha en ostliknande kyckling- och svampdiska på bordet på nolltid med kycklingbröst med mozzarellaost eller kycklingbröst med bacon och ost .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1502
Totalt fett 85 g
Mättat fett 24 g
Omättat fett 36 g
Kolesterol 433 mg
Natrium 1,075 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 5 g
Protein 142 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)