Spenatsalad med jordgubbar och pekannötter

Denna spenat och jordgubbssallad är en färsk och utsökt sallad. Frisk spenat, pekannötter och jordgubbar gör en överraskande komplementär och läcker kombination. Pekannötterna ger sallad lite crunch medan jordgubbarna ger det en bra fräck smak. För en mer väsentlig sallad, lägg till lite smulad blåost eller getost. Biter av smulad bacon skulle vara underbart också.

För en liten extra smak, skål på pekannötterna. Eller förbered sugared pecannons för salladen. Du hittar instruktioner för både tillsammans med en alternativ Dijon senapsdressing i tips och variationer under receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kasta spenaten med skivade jordgubbar, pecannor och ost, om du använder. Täck och kyld tills serveringstid.
  2. Sätt balsamvinäger, socker, dragon, lök och vitlökspulver och senap i en mixer. När blenderen körs, lägg till vegetabilisk olja i en långsam, jämn ström. Alternativt sätt dressingredienserna i en kruka, täcka med lock och skaka för att blanda. Smak och justera kryddor.
  1. När du är redo att tjäna, torka på dressing över salladen och kasta lätt.

Serverar 4 till 6.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 234
Totalt fett 20 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 11 mg
Natrium 193 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 3 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)