Ansjovis Equivalents and Subsitutions

Ansjovispasta är mindre stark än konserverad ansjovis

Ansjovis är en liten fisk som tenderar att få en ganska dålig rap från kräsna ätare och förmodligen mest berömda från Ninja Turtles. Den berömda foursomen skulle regelbundet vända sina näsor från någon pizza med den fruktade ansjovisen. Som barn kan vi ha trott orden i vår favorittecknad, men som vuxna vet vi inte att tro på allt vi ser på TV. Ansjovis kan lägga till en stor salta sparka många rätter.

Hur ansjovis säljs

Du kan köpa ansjovis i många olika former. Det säljs i burkar konserverade med olja eller vit vinäger. Vissa kulturer i Sydostasien kommer att torka ansjovis eller jästa dem. Ansjovis är en populär soppbestånd i många länder också. Ansjovis säljs ibland i en sås, tomater och vitlök är ett vanligt tillägg till dessa såser.

Många, många recept använder ansjovis för en smakbit där ansjovisna varken är igenkännliga visuellt eller smaklökarna. Cesar dressing är ett bra exempel. Medan inte alla Cesar-sallor innehåller dessa smaskiga fiskar, kräver traditionella recept det och de flesta märker inte ens smaken. Ansjovis är ofta den hemliga ingrediensen som du inte kan lägga på fingret på, det som verkligen gör receptet pop. Men recepten kräver även ansjovis i många olika former, säger en pasta eller hackad filé. Här är några mätningar och ekvivalenter av att du behöver byta typ av ansjovis du har.

Ansjoviskvivalenter, åtgärder och substitutioner

Ansjovis Hälsa Bekymmer

En hälsovarning för att vara medveten om ansjovis är att i mycket sällsynta fall kan de orsaka amnesisk skaldjursförgiftning hos människor och fåglar. Denna sjukdom orsakas av ett neurotoxin som fisken producerar i deras tarmar som kallas domoic acid, den här syran är giftig för människor. Om du upplever svåra gastrointestinala problem 24 timmar efter att du har ätit ansjovis, sök läkare. speciellt om några neurologiska problem som huvudvärk eller anfall förekommer. De neurologiska symptomen på amnesisk skaldjursförgiftning kan ta flera dagar att inträffa. Sjukdomen kan vara dödlig om den lämnas obehandlad. Namnet Amnesisk Skaldjurförgiftning härrör från det faktum att det vanligtvis är skaldjur som överför sjukdomen och för att det orsakar minnesförlust hos många människor. Lyckligtvis är denna sjukdom mycket sällsynt men det är bäst att bli informerad så att du vet vad du ska göra just om någon blir sjuk.

Mer om ansjovis