Snabb och lätt Skillet Pork Chops Med Marmalade

Använd jalapeno paprika eller milda gröna chili peppar i denna läckra fläskkotelett. Den söta apelsinmarmeladen ihop med de varma eller milda chili pepprarna ger chopsna en fantastisk smak. Om du föredrar en jämn mildare maträtt, använd söt paprika.

Vi njöt av dessa fläskkotletter med vanligt ris, men en ris pilaf eller rostade potatis skulle vara utmärkta val också. Lägg till en sallad och ångad broccoli, gröna bönor eller en sallad, och du är bra att gå!

Se tips och variationer för fler idéer och möjliga substitutioner.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Stänk svampkoteletterna överallt med salt och nybakad svartpeppar och damm dem sedan med ungefär hälften av allmjölksmjölet.
  2. Värm olivoljan i en stor stekpanna över medelvärme. När oljan är varm, lägg till fläskkoteletterna i stekpannan. Koka i ca 8 till 10 minuter och vänd till bruna båda sidorna av kotletterna. Ta bort dem på en tallrik och lägg åt sidan.
  3. Tillsätt smöret i stekpannan. När smöret har smält, tillsätt resterande mjöl. Koka, rör om i 2 minuter. Tillsätt paprika, cayennepeppar, kycklingbuljong, marmelad och vin. Rör för att blanda. Koka, rör om i 1 minut. Lägg till fläskkoteletterna tillbaka till pannan. Minska värmen till låg, täcka på pannan och låt svalna i ca 20 till 30 minuter, eller tills fläskkotorna är grundligt kokta. Den minsta säkra temperaturen för fläsk är 145 ° F (63 ° C).
  1. Se Kötttemperaturdiagram och Säker Matlagningstips
  2. Servera fläskkoteletterna med såsen och hett kokt ris
  3. * Om du använder konserverad paprika eller syltad jalapenos, dränera dem väl innan du lägger till pannan. De våta hackade varmröda paprikorna är ett annat bra val för denna maträtt (Goya eller Pastene).

Tips och variationer

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 754
Totalt fett 36 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 141 mg
Natrium 711 mg
kolhydrater 56 g
Kostfiber 2 g
Protein 46 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)