Beignets, Calas och Fritters - Frukost i New Orleans

Recept för New Orleans Beignets och Calas

beignets

Om du har varit i New Orleans, har du haft gott om beignets och café au lait på Café du Monde. Beignets är de fantastiska varma, mjuka kuddarna av stekt deg sprinklade liberellt med sockerpulver.

"Picayune Creole Cookbook" krediterar de tidiga franska kolonisterna för att få den läckra traditionen av beignets till New Orleans. Kockboken berättar om en historia om hur de tidiga kreolska kockarna svarade på hungriga barn "... lämnar en vacker golden beignet, staplad med snöigt socker, till de förväntade småarna." Deras (Picayune Creole Cookbook) version av beignets är helt enkelt en vanlig bakpulverbeslag som ska användas som grund för fruktfyllda fritters.

Du behöver inte åka till New Orleans för att njuta av dessa underbara franska donuts. Beignets är traditionellt gjorda med sötgjord jästdeg, friterad till mjuk pudding perfektion. Terri bidrog med en intressant och smaklig genvägsversion gjord med konserverad kyld kaka. Oavsett om du väljer att göra hemlagad jästversion eller de snabba och lätta beigneterna, blir du inte besviken. Strö dem med gott om pulveriserat socker, ge några servetter och njut!

Calas

Calas är inte lika kända som beigneten. De är en annan New Orleans stekt deg tradition harkening tillbaka till sekelskiftet. Calas är stekta frukostfritterar gjorda med kokt ris, mjöl, socker och kryddor. Enligt "The Dictionary of American Food & Drink" blev ordet Calas först tryckt 1880. Ordet kommer ursprungligen från ett eller flera afrikanska språk, till exempel Nupe word kárá eller "stekt kaka".

Afroamerikanska gatuförsäljare med korgar uppe på huvudet var en gång en vanlig syn i New Orleans franska kvarter. De sålde de färskt heta kalaserna med den bekanta gråten, "Calas, belles, calas tout chauds!"

Calas kan göras med en jästdeg eller ett basiskt bakpulverde, som om du gillar munkar.

Det kokta riset ger dem en unik, trevlig struktur. Om du vill ha mindre konsistens, laga riset tills det är väldigt mjukt. Jag använde muskotnöt och kanel i Calas bilden, och en lätt Donut-stil deg.

Prova ett recept för fritters, calas, beignets eller munkar.

recept

Rice Calas - New Orleans Rice Fritters (bild)

beignets

Terri Easy Beignets

Du kanske också gillar

Spicy Apple Fritters

Spicy Pumpkin Fritters

Classic Deep Fried Fried Cakes

Sweet Corn och Green Tomat Fritters

Hemlagad Plain Donuts