Kroatiska Venison Goulash (Gulaš) Recept

Denna kroatiska venison goulash recept eller gulaš är från kock Julia Jaksic, en New York City kock av kroatisk-amerikanska härkomst. Läs mer om Jaksic, nedan, efter anvisningarna till detta recept.

Hon gillar att servera denna gryta över en säng av polenta eller palenta på kroatiska ( rumänska mamaliga skulle också vara bra), men potatismos eller äggnudlar fungerar lika bra. Jämför detta recept med rumänsk kalvkött med Polenta Recept.

Detta efterrätt recept på Bosnisk Poached Apples (Tufahije) från Jaksic skulle vara en perfekt avslutning för denna måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera venisonbitar i en icke-metallisk behållare och gnid dem med lök, vitlök, olivolja och lövblad, täcka med plastfolie och marinera över natten.
  2. Ta bort lövblad och sear kött på medelhög värme i partier med en stor gryta eller stor lagergryta. Det bör finnas tillräckligt med olja från marinering så att köttet inte klibbar.
  3. Återställ allt seared kött och eventuella exuded juice till potten, och lägg till lager eller vatten. Koka upp, sänka värmen och simma på låg, täckt, i ca 3 timmar, rör om ofta, tillsätt mer lager eller vatten om det behövs.
  1. Tillsätt paprika och salt. Fortsätt att laga mat i ytterligare en timme eller tills köttet är ömt och faller ihop. Lägg till grönsaker, morötter och svamp, om du använder, och svart och cayenne paprika.
  2. Fortsätt tillagning tills kött och grönsaker är mycket ömma. Servera över polenta, potatismos eller nudlar.

Mer om Chef Julia Jaksic

Jaksic växte upp arbeta i sin fars Milwaukee slakteri gör korv, klädde rådjur och lära hantverket innan de går på kulinariska skolan.

Chef Jaksic är en intressant sort. Hon föddes i Milwaukee till Mico Jaksic, ursprungligen från en stad nära Karlovac i Kroatien, och Debra Widmer Jaksic, en kroatisk-amerikansk.

Hennes pappa tog med sig sitt slaktande och spettbrödande know-how till staterna och öppnade Domines ett hjortbearbetnings- och spritbrödningsföretag som specialiserat sig på gris och lammbröd, som han fortfarande äger och driver.

Hennes första jobb för sin pappa var att sätta in slaktad hjortkött och göra hjorthamburger. Vid 12 års ålder synade hon svinsbarn till stålstänger för grisrostar och gjorde korv av alla slag, inklusive blodkorv.

Hon hjälpte också att röka korv och fläskländar ( pecinica ) och fläskmagga som liknar italienska lardo (härdade band av grisfett).

Efter examen från Le Cordon Bleu Culinary College i Chicago 1999 började hon sin professionella karriärmatlagning för gourmetrestauranger i hela staterna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 614
Totalt fett 14 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 476 mg
kolhydrater 113 g
Kostfiber 16 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)