Hemlagad Hamburger Buns Recept

Jag gör små 3-tums hamburgerbullar med detta recept, men du kan göra vilken storlek du vill. Innan du borar, borsta bunkarna med äggtvätt och strö sesamfrön eller vallmofrö över toppen. Jag rekommenderar äggtvätten eftersom det håller skorpan mjuk och ger toppen en fin skinn och färg.

Servera dessa godsmakande hemlagade bullar med drakt fläsk, hamburgare, biffgrill, kyckling sallad eller andra smörgås fyllningar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en 2-kopps mått eller liten skål, kombinera varmt vatten och mjölk. Rör i jästen och sockret och låt stå i 4 till 5 minuter.
  2. I en blandningsskål kombinerar brödmjölet och allmjölksmjöl med saltet och vispas för att blanda noggrant. Tillsätt bitarna av smör och arbeta in dem med en konditorblandare eller fingrar tills blandningen är smulig.
  3. I en annan skål, slå 1 ägg. Tillsätt det slagna ägget till mjölblandningen tillsammans med jästblandningen. Rör tills fuktig.
  1. Ta bort degen till en mjölad yta och knä i 8 till 10 minuter, tillsätt mer mjöl om det behövs. Du vill att degen ska vara mjuk men inte för klibbig att hantera. Alternativt kan du använda en stativmixer med en degkrok för att ämna degen.
  2. Forma degen i en boll och sätt i en stor smörgås. Vrid degen så det smörjs överallt. Täck skålen med plastfolie och låt stå i en varm, uttagsfri plats tills den fördubblats, ca 1 1/2 timmar.
  3. Dela degen i ca 12-14 delar runt 2 uns och form till bollar. Ordna på pergamentfodrade bakplåtar ca 2 tum från varandra. Täck löst med en ren handduk eller plastfolie och låt upp i en varm, uttagsfri plats i ca 1 timme.
  4. Placera en panna på ugnsgolven och fyll i cirka en tum varmt vatten. Förvärm ugnen till 400 °.
  5. Innan du borar, borsta bunkarna med den slagna ägg- och vattenblandningen. Strö med sesamfrön eller vallmofrö, om så önskas.
  6. Baka i ca 15 minuter, eller tills det är guldbrunt.
  7. Cool på ställen.

För att servera, skära bunkarna i halv horisontellt och rosta dem lätt om så önskas. Servera med hamburgare, drack fläsk, biffgrill, slarviga Joes eller andra smörgås fyllningar.

Gör 12 till 14 3-tums Hamburger Bullar

Du kanske också gillar

8 Fabulous No-Kneadbröd

Fantastiska hemlagad pumpa Cloverleaf Rolls

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 239
Totalt fett 11 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 88 mg
Natrium 600 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)