Enkel Marmalad Glaserad Kokad Skinka

För att göra en kokt skinka måste du först börja med gammon som är rå, härdad fläskklippning och kommer bara att kallas skinka när den är kokad. Kokt skinka är alltid en favorit vid fester som jul, speciellt på Boxing Day bufféer eller lunch. och är särskilt populär på påsken.

Denna marmeladglasade skinka är ett gott, fruktigt alternativ till de mer traditionella honungs- eller melasshammarna. Att använda marmelad och brunt socker som glasyren skapar en underbar, klibbig beläggning som överraskande inte övermanar skinkans delikata smaker.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Placera alla grovhackade grönsaker i en panna som är tillräckligt stor för att hålla dem plus gammonen. Lägg gammonen ovanpå grönsakerna och täck med kallt vatten, se till att köttet är under vattnet. Om gammonen flyter till toppen, placera en teplatta på den för att väga gammonen ner.
 2. Ta med en skarp sked, ta bort en vit skum som kan stiga till ytan. Efter 20 minuter sänker du värmen och fortsätter att laga gammonen ytterligare en timme.
 1. Ta bort gammon från vattnet och placera på en djup tallrik för att tömma. Håll lageret eftersom det här kommer att göra en bra bas för en soppa som en gröna ärt och skinka.
 2. Värm ugnen 200C / 400F / Gas 6
 3. Använd en vass kniv avlägsna den hårda huden på gammonen och lämna ett lager av täckfett inte mer än 1/8 ". Slip lätt fettet diagonalt ¾" i båda riktningarna för att skapa ett diamantmönster och sticka i mitten av varje diamant med en kryddnejlika.
 4. Blanda marmelad och socker för att skapa en tjock, klibbig glasyr.
 5. Smörj glasyren ordentligt över skinkan och lägg den i ett stekande tenn.
 6. Baksida i den varma ugnen i 15 minuter eller tills sockret har smält och bubblat och blev en guldbrun. Håll ett öga på denna process; glasyren kan gå från gyllene till bränna på några sekunder, så bäst att ta bort från ugnen snarare än senare.
 7. Ta bort skinkan från ugnen och låt den svalna något i 15 minuter om den serveras omedelbart, eller kyla skinken helt om den lagras.
 8. Skinkan kan förberedas en dag eller två i förväg och sedan inslagna och förvaras i kylskåpet. Skär inte tills det behövs, eller köttet kommer att förlora sin färg, men det påverkar inte smaken.
 9. Gamonen kan serveras varm i tjocka skivor med kokta potatis, eller när det är kallt, skivas tunt och serveras med chutney , pickles och sallad eller i smörgåsar.

Tips och tips om kokt skinka

Kontrollera alltid om gammon du köper behöver blötläggas innan du lagar mat för att ta bort saltigheten. Många stormarknader använder en mildare botemedel och behöver inte blötläggas.

Gamla och andra arvskött kan beställas från Farmisons Online