Crock Pot Scalloped potatis med ost

Dessa långkokta potatisar är superlätta att göra med cheddarost och enkla kryddor. Receptet är populärt för sin lätta förberedelse och god smak, och det är en maträtt som du säkert kommer att göra om och om igen. De bildade potatiserna skivades, men tärnad potatis är också bra.

Skålen är ett utmärkt val för en upptagen dagsmiddag. Det faktum att bordsskivan inte tar upp spishäll eller ugnsutrymme är en annan stor fördel, speciellt om du arbetar på en stor middag eller semesterfest.

Det finns många saker du kan göra för att lägga till olika smaker till receptet. För lätt vitlök smak, gnugga en skalad och skivad vitlöksklyfta över sidorna och botten av spis innan du smör på insidan. Eller, för att tillsätta mild lök smak, sauta några matskedar sjalotor eller finhackade lök i kastrullen innan du lägger till mjölet och förbereda såsen. Några bacon, skivad skinka eller några matskedar av färska hackade örter kan läggas till för extra smak och färg också. För en rikare sås, använd halv och en halv i stället för mjölk. Möjligheterna är tydligen obegränsade.

Garnera de färdiga potatisarna med lite extra krossad cheddarost eller finhackad persilja eller gräslök för en attraktiv presentation. Se tipsen för hur man gör färdigmaträtten i grytan med en brödbit.

Receptet gör 4 portioner, och det är lätt uppskalat för en stor familj eller potluck middag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smörj botten och sidorna av långmatningsfacket smidigt.
  2. Skala potatisarna och skiv dem i 1/4-tums rundor. Alternativt skär dem i 1/4-tums tärning. Vänd potatiserna den smorda crock potten.
  3. Kombinera 3 matskedar smör i en kastrull över medium låg värme. När smöret har smält, lägg till mjöl, salt och peppar. Koka, ständigt rör om i 2 minuter. Gravis vispa i mjölken. Värm och rör om till bubbla och förtjocka. Tillsätt den strimlade osten och fortsätt tillagning, rör om tills osten har smält.
  1. Häll ostsåsen över potatisarna.
  2. Täck potten och laga potatisen på låg i 5 till 7 timmar, rör om en eller två gånger under tillagningstiden för att hålla potatisarna belagda med ostsås. Spräng extra ost över potatisens övre del och fortsätt tillagning tills det smält.
  3. Överför potatis och sås till en serveringsskål och garnera med hackad persilja eller gräslök, om så önskas.

tips

Gör det till en gryta: För en nybakad au gratin- look, överför den kokta potatisblandningen till en smörgods. Kombinera 1 kopp mjuka färska brödsmulor med 2 matsked smält smör . Strö krummen över potatis och baka i en förvärmd 425 F ugn i ca 10-15 minuter, eller tills den är brunad.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 649
Totalt fett 35 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 92 mg
Natrium 1,393 mg
kolhydrater 61 g
Kostfiber 6 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)