Beef Rendang, en smakfull sydöstasiatisk curry

Rendang är en av de mest smakrika karriärerna i världen. Om du är en curryfläkt, är det ett måste-försök. Rendang har sina rötter i indonesiska / malaysiska köket men är också populärt i Thailand, Singapore, Vietnam, Burma, Sri Lanka och andra asiatiska länder.

Det här autentiska receptet visar sig ömt och helt enkelt översvämmat med smak. Det kommer med giltighet av min mans familj (med rötter i Malaysia och Thailand) som har delat med mig, inte bara kryddpasta men också deras hemlighet för att göra nötköttsmedlet. Det här är en av våra favoriträtter på fritiden och nu är min man den som gör det (och han är inte en erfaren kock!), Som berättar hur enkelt det är. Ja, ingredienslistan är lång, men stegen är lätta att följa och väl värda ansträngningen. Snart kommer du att njuta av en överdådig curryrätt som vi har funnit vara lika bra som någon restaurang rendang, kanske ännu bättre. Hoppas att du älskar det så mycket som vi gör.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera hela biten (n) av nötkött i en kruka och täcka med lager. Ställ över hög värme och koka. Minska värmen till medium-låg och täcka. Simma 30 till 45 minuter (det här steget gör det möjligt att tendera rendang i motsats till tuff eller gummiaktig).
  2. Under tiden lägger du alla ingredienser "Rendang Paste" i en matberedare eller stor chopper eller mixer. Bearbeta bra för att skapa en mörk, väldoftande currypasta (om du använder en blender, lägg till hälften av kokosmjölken i detta skede för att hjälpa till att blanda ingredienser).
  1. När nötköttet är färdigt simmar (det bör börja känna sig ömt när det hålas med en gaffel), ta bort från lageret och skär i bitar av bitar eller band. Reservera 1/2 kopp lager för att laga curry och släng resten (eller använd för andra recept).
  2. Placera skuren nötkött i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt pasta och rör om att belägga nötköttet. Ställ över medelhög värme. När pasta börjar sitta, lägg till reserverat lager (1/2 kopp) och kokosmjölk. Rör om och koka. Minska huvudet till medellångt, tills du får en mild simmer. Täck och koka 30 minuter eller längre, rör om var 5: e minut eller så tills du är nöjd med ömhetens ömhet. Tips: Rendang är en "torrare" typ av karry, vilket innebär att kryddorna verkligen håller fast vid köttet och det finns inte så mycket sås. Om du föredrar mer sås, kan du lägga till mer kokosmjölk - var noga med att lägga till mer fisksås för att hålla den intensiva smaken av maträtten.
  3. Smak-testa rendangen, tillsätt mer fisksås om den inte är saltig smakfull, eller mer tamarind eller limejuice om det är för salt för din smak. Topp med färska koriander eller limeblad, och servera med thailändsk jasminris eller min enkla thailändska kokosrice . Njut av!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 574
Totalt fett 30 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 88 mg
Natrium 1,942 mg
kolhydrater 41 g
Kostfiber 5 g
Protein 39 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)