Snabb spis-topp nötkött Fajitas

En klassisk Tex-Mex-maträtt som blev populär utanför sitt ursprungsområde på 1990-talet, är fajitas grillade biffstrimlor som vanligtvis serveras med lök, paprika och tortillor. Även om den vanliga versionen kräver att man marinerar köttet och lagar mat på en öppen flamma , kommer det här stekta receptet att fungera bra när du inte har tid eller utrustning för grillning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skiv biffen i ½ tums remsor, skär mot köttets kött.

    Skiv peppar och lök i ¼ tums remsor.

  2. Värm oljan i en stor stekpanna och börja koka köttet över medelhög värme. Stänk det med salt och peppar och fortsätt att laga mat tills köttjuicerna lagar mat.

  3. Lägg till skivad paprika och lök; täck och koka i 5 minuter, omblandning ibland. Avtäck och fortsätt att laga mat tills juicerna har minskat, nötköttet är kokt och paprika och lök är lätta och genomskinliga.

  1. Servera dina läckra fajitas med tortillor och garneringar efter eget val. För att äta är strimlorna av kött och grönsaker placerade på en tortilla och toppad med en eller flera garneringar; Tortillan viks sedan över eller rullas upp (beroende på mängden fyllning) och ätas med händerna.

Redigerad av Robin Grose

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 3422
Totalt fett 95 g
Mättat fett 34 g
Omättat fett 24 g
Kolesterol 90 mg
Natrium 7,560 mg
kolhydrater 515 g
Kostfiber 39 g
Protein 117 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)