Basic Black Eyed Peas

Dessa svarta ögon är krydda med fläsk jowl-aka hog jowl-eller tärnad tjock bacon.

Ärterna är ett utmärkt val för en nyårsdags måltid. Svartögda ärtor äts traditionellt på nyårsdagen för lycka till det kommande året. Fläsk anses vara symbolisk för pengar (eller rikedom, överflöd, etc.).

Istället för krossade röda paprikor flingar, gärna använda en dash av markerad cayennepeppar eller cirka 1 tesked kryddig Cajun kryddor.

För en tillfredsställande sydlig måltid, servera de svartögda ärterna med majsbröd (detta är väsentligt), kryddade gröngryn, collards eller senapsgreen och varmkokt ris. Några extra bra val för en södra fest: krispig stekt okra , stekt gröna tomater , stekt kyckling, chow-chow relish eller corn relish , stekt majs och sött te. Avsluta måltiden med flätande bananpudding , schack eller pecanpai eller en imponerande, läcker kolibrikaka.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj ärterna och plocka dem över för dåliga eller missfärgade ärtor och små stenar. överför till en medelstora kastrull.
  2. Täck med vatten och koka. Minska värmen till en simmer och fortsätt att laga mat i 5 minuter; avsätta.
  3. Under tiden tärning fläskgryn eller bacon.
  4. Sätt det tärnade fläskköttet i en stor lagerpotte eller nederländsk ugn och koka över medium värme i ca 5 minuter, eller tills fett gjordes, rör om ofta.
  1. Skala och tär ihop lök och morot. Skal vitlöket; mash det lätt med sidan av en kniv och sedan gräva den.
  2. Tillsätt löken och tärnad morot till fläsk. Koka tills öm är lök genomskinlig och moroten börjar mjuka, eller ca 6 till 8 minuter. Tillsätt vitlök och koka i 2 minuter längre.
  3. Tillsätt de svartögda ärterna och tillräckligt med färskvatten för att täcka med 2 tum. Tillsätt krossade rödpepparflingor, svartpeppar, timjan och oregano. Koka ärterna täcka pannan och minska värmen till medium. Smörj de svartögda ärtorna i ca 1 timme.
  4. Avtäck och fortsätt att laga mat i 30 till 45 minuter längre, eller tills ärterna är ömma. Lägg till mer vatten efter behov för att hålla dem fuktiga. När ärterna är milda, rör om saltet och Tabasco sås, om det används.
  5. Servera med varmbakad majsbröd och en kastad sallad.

tips

Om du föredrar en nattsömning, följ paketets anvisningar och hoppa över 5 minuters simmer. Töm ärterna och lägg dem till fläsk- och grönsaksblandningen. Skydda med vatten och laga enligt anvisningarna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 154
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 25 mg
Natrium 617 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 5 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)