8 Favoritrecept för södra gröna

Du kommer att älska dessa salta söta rätter

Söderna älskar sina greens. Trots att de kanske kan prova nya recept från tid till annan, är inget mer tröttande än den traditionella fläskkrydda skålen med gräsgrönsaker, kale, collards eller senapsgrönsaker. Och i äkta sydlig tradition måste grönsaker serveras med nybakad majsbröd för att doppa med en sida av pepparsås (vinäger och små heta chili peppar).

För några av oss är den minst roliga delen av att förbereda färska grönsaker att få allt sönder av löven (även om det är ännu mer obehagligt att äta dåligt rengjorda gröna). Det enklaste sättet att rengöra dem är direkt i diskbänken eller en mycket stor kruka fylld med kallt vatten. När de hårda stjälkarna och de kraftiga revbenen är skurna ut och kasseras, placera bladen i kallt vatten. Låt dem suga i några minuter, sväng sedan runt för att lossa grit och sand och dränera. Upprepa processen två eller tre gånger, beroende på hur gritty bladen är. Även om du köper "rengjorda" gröna, byt dem en tid eller två bara för att vara säker.

Oavsett om du letar efter traditionell södra smak eller något nytt och annorlunda, hittar du troligen något att prova från recepten nedan.