Homestyle Banana Pudding

Detta är ett enkelt sött dessertrecept som ser ganska elegant ut. Ordna denna utsökta bananpudding i en glasskål eller individuella glasögon och garnera med bananskivor, en kvist mint eller waferkakor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda i socker, salt och mjöl i en skål. rör om för att blanda. Rör långsamt in mjölken tills den är jämn. Häll i toppen av en dubbelpanna över simmerande vatten. Koka, vispa ofta tills blandningen börjar tjockna.
  2. I en liten skål, vispa äggulorna ; Smaka gradvis i ca 1 kopp av den något förtjockade hetmjölksblandningen. Återgå äggblandningen till dubbelkällan, rör i vanilj och smör och fortsätt vispa och laga tills det är väl förtjockat. Avlägsna från värme och lägg åt sidan för att kyla något.
  1. I långa efterrätt glasögon eller en 2-kvarts servering skålen, gör ett lager av vanilj wafers sedan skivad banan.
  2. Sked några av pudding över bananlagret och lägg sedan fler vaniljfett och banansnitt, toppade med mer pudding. Servera med vispad grädde. Om du använder korta efterrättskålar, använd bara ett lager av varje skivor, bananskivor och pudding, och lägg sedan på med en piskad kräm .
  3. Garnera varje servering med några skivor banan och en mintkvist om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 390
Totalt fett 15 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 134 mg
Natrium 288 mg
kolhydrater 56 g
Kostfiber 3 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)