Chow Chow - Green Tomato Relish

Kallas också chow-chow eller piccalilli, den här gröna tomatrestaurangen är en södra favorit, och det är bra med korv, fläsk och skinka, eller servera den med varmkorv eller hamburgare. Det är också ett utmärkt sätt att använda gröna tomater i slutet av säsongen.

Relishen är en kombination av hackade gröna tomater, kål, lök och paprika. Grönsakerna sätts ihop med en blandning av ättika, brunt socker och kryddor.

Relaterad
Grön tomatrelish
Snabbplockade lökar

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera de hackade grönsakerna i en stor, icke-reaktiv vattenkokare eller skål. Tillsätt saltet och rör om att kombinera grundligt. Täck och låt stå i 4 timmar eller kyl över natten.
  2. Förbered canner och burkar . Tillsätt vatten till en stor burk med rack och värme till kokpunkten. minska värmen och håll i en simmer. Vattnet ska vara tillräckligt högt för att vara minst 1 tum ovanför de fyllda burkarna. Jag brukar fylla den ungefär halvvägs, och jag håller en vattenkokare eller koks med vattenkokande på en annan brännare för att tillsättas till behållarketeln efter behov. Tvätta burkarna noggrant och värma vatten i en liten kastrull; lägg locken i kastrullen och bringa nästan till koka; lägre värme till mycket låg för att hålla locken heta.
  1. Töm grönsakerna och skölj noggrant.
  2. I en stor, icke-reaktiv vattenkokare, bringa ättika, brunt socker och frön och kryddor till koka. Minska värmen till medium-låg och fortsätt simrera i 5 minuter. Tillsätt de tömda grönsakerna och sätt tillbaka till koka. Minska värmen till medelstora och simma i 10 minuter.
  3. Med en slitssked packar du grönsakerna i beredda burkar. Täck grönsaker med pickling vätskan, lämnar ungefär 1/4-tums huvudutrymme.
  4. Torka krukans fälgar med en ren fuktad duk. Placera de plana locken på burkarna och stäng sedan locken med skruvarna tätt, men dra inte åt den. Ordna de fyllda burkarna i konservkokaren och tillsätt mer vatten, efter behov, att vara minst 1 tum ovanför burkarna. Koka upp. Täck och fortsätt koka i 10 minuter. Avlägsna skålen till ett stativ för att svalna helt.
  5. Kontrollera om sälar (mitten av kepsarna skulle ha gjort ett poppande ljud under kylning och kommer att vara deprimerad.)
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 23
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 601 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)