Förstå tråden i Candy Making

Lär dig om det lägsta temperatursteget

Även om tekniskt matlagning till trådsteget inte skapar ett godis (men i stället en sirap) anses detta matlagningsstadium fortfarande vara en del av godisprocessen. I grund och botten gör att godis kokar socker i vatten, vilket, som vi vet, är det som skapar en sirap. Vad som dikterar vilken typ av godis du gör är den punkt när vattnet slutar koka.

Det finns sju scener av godisframställning: tråd, boll, fastboll, hårdboll, mjukbrytning, hårdbrytning och karamell.

Olika typer av godis - från fudge till lollipops-måste kokas i olika steg. När vattnet kokar, desto högre temperatur och större koncentration av socker, vilket skapar mycket olika typer av konfektioner. Eftersom trådsteget ligger vid det lägsta temperaturintervallet kokar vattnet i kortast möjliga tid, vilket inte tillåter sockret att komma ihop och hålla det i flytande form.

Verktyg för att bestämma varje steg

En godistermometer är ett nödvändigt verktyg för att göra godis hemma . Varje steg sker vid ett annat temperaturintervall, så att hålla koll på termometern hjälper dig att veta när sockret har nått rätt steg. Om du inte har en godistermometer eller vill använda en extra teknik kan du prova kallvattenmetoden. Varje steg kan bestämmas av vad sirapens konsistens är när den släpps i kallt vatten.

Om du använder en godtermometer och bor i en högre höjd måste du göra en viss beräkning. För varje 500 fot över havsnivån subtraherar du en grad Fahrenheit från scenens önskade temperatur.

Trådfasen

Trådsteget uppträder mellan 223 och 235 F, det lägsta temperaturintervallet i godisframställning. Förutom att använda en godtermometer kan du bestämma trådsteget genom att släppa en sked av den varma sirapen i en skål med mycket kallt vatten. Om sirap droppar från en sked och bildar tunna tråden i kallt vatten (som liknar en spindelväv) har trådsteget nåtts.

Om det fortfarande är en vätska måste den kokas till en högre temperatur; om sirap kan samlas in i en boll när du använder fingrarna, då var det överkokt till mjuka bollsteget.

Trådsträcka

Du kommer att behöva uppnå trådsteget om du planerar att göra sirap , vissa glasyr och fruktlikor.