Kyckling och ost Tamales

Traditionella tamales fyllda med en krämig kyckling och ost fyllning kommer att ta ett tag, men att göra tamales är lätt när du hänger på det. En grupp tamales kan tjäna en folkmassa eller du kan lagra dem för att njuta av i flera dagar eller frysa i veckor.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Koka eller baka kycklingen tills den kokas igenom. Låt kycklingen svalna och använd sedan gafflar eller fingrar för att dra åt den för att stryka den.
 2. Tillsätt den strimlade kycklingen och tärnad chili till en stor skål och lägg i gräddeost, queso fresco, kummin, chilipulver och 1/2 tsk salt.
 3. Använd en stor sked för att krossa gräddeosten i blandningen för att börja blanda den, vilket du kan göra med dina rena händer.
 1. När fyllningen är gjord, sätt den åt sidan. (Obs! Du kan fylla på dagen före och spara den.)
 2. För att förbereda majsskallarna, gå igenom majsskalorna och ta bort eventuella skräp. Separera de större användbara bitarna från de mindre bitarna och bitarna. Spara de mindre bitarna för senare.
 3. Placera skalen i en stor skål. Skydda skal med varmt vatten. Sätt ett tungt föremål (som en tung skål eller mugg) ovanpå skalen för att hålla dem nedsänkt. Blötlägg i 30 minuter eller tills mjukt.
 4. Ta bort behållarna från vattnet och klappa torrt. Placera i en täckt maträtt eller en stor plastpåse för att förhindra uttorkning. Använd endast de större och medelstora skalen för tamalesna. De mindre kan användas senare för band eller fläckar.
 5. När du tittar på skinken märker du formen. De har en smal ände, ett brett ände och två långa sidor.
 6. Förbered nu Masa Harina Tamale degen . I en blandningsskål kombineras masa och varmt vatten eller buljong tills det kombineras. Låt blandningen sitta i 20 minuter eller så för att masa mjukas.
 7. Blanda den fuktiga masa harina på låg hastighet tills en deg bildas. När masa harina är beredd, tillsätt gradvis salt, kummin och lökpulver genom att sprinkla dem över degen när du blandar det.
 8. I en separat skål, piska svamp eller förkorta ca 3 minuter eller tills fluffigt.
 9. Tillsätt smeten till degen lite åt gången medan man blandar tills den är väl kombinerad.
 10. Blandningen bör handla om konsistensen av jordnötssmör. Om inte, lägg till mer masa harina, vatten eller buljong vid behov.
 11. För att montera tamalesna lägger du en skål på en plan yta. Sked 1 till 2 matskedar deg på skålen, beroende på skinkans storlek.
 1. Använd baksidan av en metallsked för att sprida degen på skålen. När du sprider degen, lämna ett utrymme på ca 4 tum från den smala änden av skålen och ca 2 tum från den andra änden. Sprid degen till kanten på en av de långa sidorna och 2 tum bort från den andra långsidan. Prova att hålla deg ca 1/4 tum tjock.
 2. Sprid ett par skedar av att fylla i mitten av degen och lämna minst en tum degen runt sidorna. Hitta långsidan med ett 2-tums utrymme utan masa. Vik det över, något överlappar den andra sidan så att dukens kanter möts. Vik den extra skalen runt baksidan. Fäll sedan det breda änden över toppen och sedan den längre smala änden över den breda änden.
 3. Skapa remsor av skal genom att skära eller riva 1/4 tum längder av några av de mindre eller oanvändbara skalen. Använd dessa för att binda över mitten av tamalen för att hålla flikarna nere.
 4. Ställ tamales upprätt i en ångare. Du kan köpa stora ångbåtar gjorda bara för detta ändamål. Du kan ha några andra saker i ditt kök du kan använda för att skapa samma effekt. Nyckeln är att ha en liten mängd kokande vatten på botten av kruken och en kolv eller en mask av något slag för att hålla tamales borta från vattnet.
 5. Ånga i ca 90 minuter och låt dem svalna innan servering.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 271
Totalt fett 19 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 43 mg
Natrium 408 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 1 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)