Asparges, Svamp och Tomat Frittata Recept

Frittatas är en stor måltid i en-skålen, och den här besviken inte. Eftersom det laddas med svamp, potatis, sparris och tomater får du ett komplett komplement av grönsaker. Ägg, bacon och parmesanost ger proteinet. Turkiet bacon används för att skära ner kalorierna, men du kan ersätta traditionell bacon eller till och med vegetarisk bacon, om du vill. En portion serverar bara 220 kalorier, vilket ger utrymme för en sida av frukt för att tillfredsställa den söta tand. Det är bra för frukost, brunch, lunch eller middag och snabb att göra.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 400 F. Vispa ihop ägg, äggvita, parmesanost, peppar och basilika; Förvara i kylskåp tills det är klart att använda.

Värm 1 matsked olivolja i en 10-tums gjutjärnspanna eller ugnssäker panna över medelhög värme. Tillsätt lök och koka, omrör, tills mjukt och något gyllene, 7 till 9 minuter.

Tillsätt kalkonbacon och koka, omrör, tills skarpa, 4 till 5 minuter. Tillsätt svamp och koka tills mjukat, 3 till 4 minuter.

Lägg till potatis, sparris och tomater; koka 2 minuter tills asparges bara börjar mjukna.

Tillsätt kvarvarande olja till stekpanna och rör om för att införa med bacon och grönsaker. Tillsätt äggblandning och vipppanna för att jämnt fördela ägg. Koka tills ägg börjar börja sätta 3 till 4 minuter. Överför till ugnen och baka till toppen är lätt brunad och ägg är helt inställda, 11 till 12 minuter.

Ta av från ugnen och låt svalna något. Skär i 6 lika stora kilar. (Obs: Kan serveras varmt eller vid rumstemperatur.)

Nutrition per portion: Kalorier 220; Fett 13,7 g (mätt 3,8 g, mono 6,6 g, poly 2,2 g); Kolesterol 202 mg; Protein 16g; Kolhydrat 9g; Sockerarter 3g; Fiber 2g; RS 0,2 g; Natrium 384 mg

Recept Källa: av Ellen Kunes och Frances Largeman-Roth (Oxmoor House)
Återtryckt med uttryckligt skriftligt tillstånd.

Föreslagna relaterade recept

Frittata Ranchera Recept
Potatis och karamelliserad lökfrittata med Gorgonzola Recept
Southwest Potato Frittata Recept
Recept från schweizisk laxomellett

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 260
Totalt fett 13 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 223 mg
Natrium 353 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 4 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)