Ginger-Rabarber Jam Recept

Spicy ginger och tangy Rabarber är en klassisk kombination. Du kan servera det här receptet som en sylt till frukost, men det är ännu bättre som en efterrättstopp som spolas över vaniljglass eller som fyllning för tårtor. Du kan också frysa den till en värdig sorbet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera alla ingredienser i en medelstor kotte över låg värme, med början med den mindre mängden socker. Rör ständigt tills allt socker är upplöst.
  2. Fortsätt att laga mat, rör om ofta tills rabarberbitarna faller isär. När komposten är ungefär tjock som äppelmos, stäng av värmen.
  3. Smak och tillsätt extra socker om du vill ha mer sötma. Tänk på att den sura smaken är en del av det som är speciellt om rabarber. Om du lägger till ytterligare socker, sätt tillbaka värmen till lågt och rör om hela tiden tills sockret är helt upplöst.
  1. Fyll på rena burkar med rabarberkompotet och lämna ett halvt tum av huvudutrymmet. Knacka på botten av varje burk försiktigt men fast på handflatan för att lösa kompotet och släppa ut några luftbubblor. Skruva på burklockor. Process i ett kokande vattenbad i 10 minuter.

variationer

Rabarber Fakta

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 93
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 3 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)