Fröken Betties kyckling och dumplings

Med hjälp av kexbakning mix-Bisquick, Pioneer etc.-gör detta recept för kyckling och dumplings lättare än de flesta, och kycklingbröst håller det lågt i fett. Dumplingsna i denna version formas till små bollar och läggs till kokande kycklingsbuljong. En smak kommer att visa dig varför kyckling och dumplings är en av Sydens mest ikoniska komfortmat.

För mer smak, tillsätt ca 1/2 till 1 kopp varje tärning morötter, selleri och lök till kruken tillsammans med kycklingen, tillsammans med ett lövblad. Om du har några timjan löv eller kvistar persilja, släng dem i potten. Eller använd en uppskuren kyckling för mer robust kycklingfärg (se tipsen).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera kycklingbrösten i en stor nederländsk ugn eller stockpot; lägg i lagret och tillräckligt med vatten för att täcka kycklingbitarna. Tillsätt salt och peppar efter smak. Koka upp; Minska värmen till låg och simma tills kycklingen är klar (ca 30 minuter). Ta bort kycklingen och skär den i bitar av bitar. Lägg kycklingbitarna i buljongen och förbered dumplingsna.
  2. Använd kakablandningen och mjölken, förbered så mycket dumplingsblandning som du vill ha (så många som krukan håller) enligt instruktionerna i paketet. Belägga dina händer med mjöl, strö lite mjöl på degen. Forma degen i 1-tums bollar. Tillsätt lite mer mjöl när dumplingblandningen börjar hålla fast vid dina händer. När du är nästan färdig med att rulla dumplingsen, sätt upp värmen under kyckling och buljong och sätt den till en mild koka.
  1. Släpp dumplings i kokande buljong. Se till att dumplingsna sjunker. De kommer att dyka upp igen, men fortsätt att trycka ner dem så att de blir våta. När alla dumplings är i buljongen, tillsätt 1/2 kopp mjölk och smöret och tryck dumplingsna ner i buljongen igen. För att hålla dumplingsna från att bryta upp, undvik att omröra tills de är noggrant kokta. Simmera i ca 10-15 minuter, rör omblandt men försiktigt för att kycklingen inte sticker till botten av potten.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1316
Totalt fett 75 g
Mättat fett 22 g
Omättat fett 30 g
Kolesterol 429 mg
Natrium 1 061 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 1 g
Protein 135 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)