Hemlagad Oregano Tea

Har du någonsin gjort ditt eget te hemma? Använd bara dina färska örter som du antingen plockade upp i affären eller växer i din trädgård. Om du inte har haft nöjet än, måste du verkligen inse alla fördelar med att dricka te på det här sättet. Jag lärde mig först om detta sätt att göra te när jag hade grekisk bergstea. Det är bara löv som du brant i varmt vatten och serverar sedan. Jag blev förvånad över att te som någonsin har serverats för mig, har varit i en tepåse med en tagg på den, en häftklammer i den taggen som håller den tätt mot den sträng som också är kopplad till den tepåsen. När jag bryter ner det så låter det inte konstigt? Jag tror också det.

Det är verkligen en resa att ta din favorit färska ört och lägg den i varmt vatten i 3 minuter och se ett drinkbart te komma ut på andra sidan. Det stämmer fortfarande med mitt sinne. Nyligen gjorde jag oregano-te och smaken tog mig verkligen överraskad. Jag trodde att oregano skulle vara mycket överväldigande och kanske lite för stark för ett gott te. Det var dock inte alls! Den hade en lugnande lukt och en lite söt smak på egen hand. Jag tror inte att du skulle behöva lägga till socker eller honung för att göra denna smak smaskig, men det är också trevligt med det med.

När jag satt tekoppen i min mun, kände ångan stiga upp och kittla min näsa var bara den första delen av att njuta av detta unika te. Jag kunde lukta den aromatiska doften när vätskan nått mina läppar. Jag tog lite nypa och kände mig direkt uppvärmd och jag kände mig väldigt frisk. Jag vet att det kan tyckas udda men för att jag vet om alla hälsofördelar med oregano visste jag att jag gjorde min kropp till en tjänst. Och jag hade rätt! Oregano är hög i vitamin K, skyddar ditt kardiovaskulära system, liksom mangan. Den är också hög i fiber och har egenskaper som gör den till en utmärkt antioxidant för kroppen. Fiberdelen stod verkligen ut för mig, för att ha en hälsosam tarm är så viktig för din övergripande hälsa. Jag vill se till att jag gör allt jag kan för att hålla mig i toppform. Ge det här teet ett försök och berätta för mig hur du känner efter att ha druckit det. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera oregano i kokande vatten och låt branta i 3 minuter.
  2. Häll innehållet i glas och tillsätt honung.
  3. Servera med eller utan löv beroende på önskad metod.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 27
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 8 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)