3 enkla sätt att ånga blomkål

Välj din metod för snabbt kokta floretter

Ångad blomkål är en underbart lätt och näringsrik maträtt - eller en bra bas för andra recept - och det är super lätt. Steaming blomkål kan göras i en panna, med en ångkorg eller i mikrovågsugnen. Och när den är lagad är allt du behöver göra överst med lite salt och / eller peppar, lite fruktig olivolja eller ett smörklump för att smälta med sin jordnära smak. Att lägga på en strö med sojasås eller tamari är enkel men läcker, och en duggregn av rostat sesamolja ger ut blomkålens nuttiness.

Ångkokning i en panna

Detta är överlägset ett favorit sätt att ånga blomkål. Det handlar om en maträtt, riktig ånga och resulterar i bra smakande blomkål.

  1. Ta ca 1/4 tum vatten till koka i en stor stekpanna.
  2. Tillsätt ca 1/2 tsk fint havssalt och trimmade och rengjorda blomkålfloretter.
  3. Täck och ånga tills du är så mjukt som du vill (ca 3 minuter för skarp och ömt och upp till 8 minuter för helt kokta, mjuka floretter).
  4. Töm eventuellt vatten från blomkål innan du använder.

Ångning i en ångkorg

Detta är en klassisk metod för ångande grönsaker. Blomkålen placeras i en ångkorg eller en insats över kokande vatten.

  1. Ta cirka en tum vatten till koka i botten av en kruka i vilken din ångbåge eller insats passar.
  2. Sätt i trimmade och rengjorda blomkålfloror i ångbågen.
  3. Ställ korgan över kokande vatten, lock och ånga tills det är ömt till bettet, igen ca 3 minuter för skarp och ömt och upp till 8 minuter för fullständiga ömblommor.

Ångkokning i en mikrovågsugn

Steaming blomkål i en mikrovågsugn är säkert snabb och bekväm; Det är dock definitivt svårare att få grönsaker ångas till en exakt och jämn nivå av doneness. Dessutom kan blomkål som ångas i en mikrovågsugn kräva lite avtappning eller torkning beroende på hur mycket vätska används och hur kraftfull mikrovågsugnen är.

  1. Lägg nyligen klädda blomkålfloretter med vatten som fortfarande håller fast vid dem i en stor skål - en liten pool med vatten bör bildas i skålens botten ganska snabbt. Om du inte ser vatten i botten av skålen, lägg till en matsked vatten.
  2. Täck skålen med ett mikrovågsugnsäkert lock eller tallrik (undvik plastplast i mikrovågor) och koka på hög effekt i 1 minut.
  3. Testa för ömhet och upprepa med 15 sekunders mellanrum tills blomkålen är ångad efter eget tycke.

Recept Användning Steamed Blomkål

Ångad blomkål kan ätas som med bara ett lite havssalt och kanske en duggregn olivolja. Men matlagning av denna grönsak på detta sätt är också perfekt när man lägger till en smakfull sås eller inkorporerar i recept som kräver kokt blomkål. Överväg att lägga till en butiksköpt eller hemlagad pesto till ångad blomkål , eller belägg den ödda vita grönsaken med en rik ostsås . Steaming blomkål är det första steget i recept som krämblomkål , blomkål och ostgryta och blomkål mashed "potatis ".