Patacones Recept: Twice-Fried Plantain Med Aji-sås

Patacones (känd som stenar i Centralamerika) är två gånger stekade rundor av grön växtlek . Stekt grön växt ( plátano verde ) är en stärkelse och söt mellanmål och de fungerar bra som en aptitretare också.

Det här receptet är lätt att följa, men du vill börja ungefär en timme innan du tänker servera dem eftersom plantorna behöver suga. Medan du väntar, laga en ny aji amarillo sås om du inte redan har en. Denna krämiga chili pepparsås är det perfekta doppet för dina pataconer.

Vad du behöver

Hur man gör det

Plantains blir sötare och mindre stärkelse som de mognar, men de förlorar också sin fasthet. Det är inte idealiskt för detta recept. Det är bäst att använda plantor som fortfarande är gröna och börjar börja mogna, vilket visar en gul touch på huden.

  1. Skär ändarna av varje plantain och skär sedan de ojämna plantorna i kors i 1 1/2-tums stora cirklar.
  2. Placera plantainskivorna i en skål med saltat vatten för att suga i 1 timme.
  1. Efter blötläggning, skala plantainskivorna . Om skalet inte kommer lätt ut, gör en slits genom huden med en skarp kniv och skäll sedan av den. Placera skalade plantain skivor på pappershanddukar och klappa torrt.
  2. Värm 1 till 2 tum vegetabilisk olja till 350 F. i en tung stekpanna.
  3. Placera plantain skivor i oljan och koka tills gyllene (plantan bör sitta försiktigt). Arbeta i partier om det behövs och dränera på pappershanddukar.
  4. Använd botten av ett glas eller en flaska för att platta skivorna av plantain i skivor ca 1 / 3- till 1/2 tum tjock.
  5. Återvänd planerade plantaner till den heta oljan och stek tills en djup guldbrun. Tappa på pappershanddukar och sprut generöst med kosher salt.
  6. Servera plantain varm med aji sås för doppning.