Polsk Kål och Sauerkraut Soppa Recept - Kapuśniak

Detta recept på polska kapuśniak är gjord med färsk kål, surkål och grönsaker i en köttfärs-tomatbuljong. Gör denna soppa en dag i förväg så att den kan bli avfettad innan du serverar. Många kapuśniaks är gjorda med antingen färskkål OR surkål, men det här receptet packar en dubbelstans. Servera med polskt lätt rågbröd för en komplett måltid. Detta gör en stor mängd men det är en bra kandidat för frysen. Se även detta ukrainska Kapusnyak recept .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor holländsk ugn eller strumppot, sear fläsk revben på båda sidor över medelhög värme. Det borde finnas tillräckligt med fett på revbenen, så att det inte behövs ytterligare fett. Om revbenen är mycket luta, sprut potten lätt med kokspray innan du sår. Ta bort bruna revben på en tallrik och reservera.
  2. Tillsätt bacon i grytan och stek tills det mesta av fettet har visat sig. Tillsätt lök, selleri, morötter, potatis och vitlök till kruken och koka tills lök är genomskinligt. Tillsätt färskkål och laga koka tills det kollapsar. Återför spareribs till grytan och lägg till skinkben eller hock, surkål, tomatsås, köttfärs , paprika, lövblad och socker. Blanda väl. Koka upp. Minska värmen till medium-låg och laga ca 2 timmar eller tills köttet faller från benen.
  1. Ta bort revbenen och skinkbenet eller hocken från soppan, låt svalna något och ta bort alla ben och brosk från kött. Haka kött i bitar i bitar, om det behövs, och återvänd till potten. Om du föredrar en lite mer sur soppa, lägg till några av den reserverade surkåljuice.
  2. Kyl soppa i ett isvattenbad och kyl sedan. Nästa dag, skumma bort det tunna fettet och värm upp. Justera kryddor, om det behövs. Servera i varma skålar med en gräddfil och strö med hackad persilja, om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 286
Totalt fett 11 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 68 mg
Natrium 445 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 6 g
Protein 25 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)