Choklad Popcorn Recept

Redigerad av Katie Workman.

Om du gillar karamellgris, kommer detta choklad popcorn recept att vädja till dig. Den kombinerar söta och salta smaker tillsammans i ett litet chokladhaltigt mellanmål, barnen kommer att gå nötter över. Jag gillar att göra en stor sats av detta chokladtäckta popcornrecept när barnen har vänner för sleepovers. Det gör också ett bra Oscar party recept , Alla hjärtans dag party recept eller en riktigt bra film natt behandla. Du kan också fylla klara plastfodral med denna popcorn och ge den ut som en festfavör när du har ett middagsfest - dina gäster kommer att älska dig när de nibblar det på vägen hem eller som ett mellanmål nästa dag.

Missa inte: Hemgjorda mellanmål för efterskola, parter eller när som helst

Chickpea Poppers

The Best No-Bake Haystack Cookies

Edamame Pesto Dip

Fruktsallad på en pinne

Mini Engelska Muffinpizzor

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 250 grader F.
  2. Smält smöret i en liten kastrull över medium låg värme. Vispa i sockret och kakaopulver. När blandningen kokar och socker upplöses, ta bort från värmen. Rör i sodavatten.
  3. Placera popcornen i en stor mixskål. Häll chokladblandningen över popcornen. Säsong med salt. Kasta för att belägga popcornbrunnen. Smak och tillsätt mer salt om det behövs.
  4. Sprid popcorn i ett rimmat bakplåt eller en gelépanna (jämföra priser) i ett jämnt lager. Baka i den förvärmda ugnen i 30 till 40 minuter, rör om var 15: e minut tills det är torrt och krispigt. Kyl på bakplåten. Denna chokladpopcorn smakar ännu bättre nästa dag - om det varar så länge! Förvara popcornen i en lufttät behållare. Det kommer att pågå i ett par dagar.

Obs! Att göra din egen stovetop popcorn är så lätt, och även om du inte fortsätter med att göra detta choklad popcornrecept, är det bra att veta hur man piska upp en stor sats.

  1. Värm oljan i en stor kruka över medelhög hög värme. Tillsätt popcorn och skaka allt om. Värm tills poppet börjar, skaka det var och en, och ta av det från kaminen i minut, de poppande quietsna ner till nästan ingenting. Nu är den redo att användas i receptet.
  2. Eller, om du vill, drizzle det med lite smält smör och strö med kosher salt. Så mycket bättre än mikrovågs popcorn!