Smörjpapperskakor

Namnet "thumbprint" ges till dessa cookies eftersom du bokstavligen använder tummen för att göra en bra i degen. Den lilla brunnen fylls sedan med nötter, choklad eller i detta fall hemlagad jordgubbar sylt .

Degen innehåller en kopp malda mandlar som ger kakorna den härliga nutty smaken. Mandelar kan ersättas med hasselnötter eller till och med havregryn.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350F.
  2. Smörj lätt bakplåt och lägg åt sidan.
  3. Använd en elektrisk mixer, grädda ihop smöret och sockret till blekt och fluffigt - i ca 2 minuter. Tillsätt ägget och fortsätt att blanda tills det är kombinerat och jämnt.
  4. I en stor skål siktas mjöl, bakpulver och salt tillsammans. Tillsätt ca 1/2 kopp mjölblandning till smörblandningen, omrör kontinuerligt med en träsked tills den är jämn. Tillsätt den återstående mjölblandningen och rör om tills den är jämn.
  1. Tillsätt de bakade mandlarna och vaniljens essenser och rör om tills de är kombinerade.
  2. Rulla små bollar av deg och placera dem på bakplåten om 1 tum (2,5 cm).
  3. Doppa tummen i något mjöl och tryck försiktigt ner på degen för att göra det bra i mitten av varje kaka.
  4. Sked en liten mängd sylt i varje brunn. Baka kakorna i 10 minuter eller tills de är en ljusgyllen. Avlägsna från ugnen och kyla på ett trådstativ. Tjäna.
  5. Förvara kakor i en lufttät behållare i upp till 2 veckor.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 115
Totalt fett 8 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 19 mg
Natrium 73 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)