Hemlagad kryddad cashewnjölk

Efter att ha drucknat nötkött från juicestänger kan det vara dags att göra ditt eget recept på rå, hemlagad kryddad cashewnjölk . Det är otroligt enkelt att göra, och allt du behöver är en mixer. Du kan spänna mjölken med en liten sil eller nötmjölkpåse eller lämna den intakt om du gillar kroppen av osträckt mjölk. Du kan också lägga vanilj, kanel, mace, kardemumma och olika sötningsmedel, allt från ingen till rå honung, agave eller datum. Denna mjölk är en bra bas för smoothies och pudding . Mjölken kommer att hålla i ungefär fyra dagar i kylskåpet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blöt cashewnötterna över natten i ca 4 koppar vatten.
  2. Dra av muttrarna och kasta bort vattnet. Skölj nötterna mycket väl tills vattnet löper klart.
  3. Placera cashewnötterna, 2 koppar vatten, datum, havsalt, vanilj, kanel, macka och kardemumma i en mixer och blanda till mycket mjuk och krämig. Det tar lite längre tid i en vanlig mixer. Tillsätt kvarvarande vatten och fortsätt att blanda i en minut eller så.
  1. Om du störs av konsistensen, dra åt muttern mjölk genom en mjölkpåse i en ren glasburk. Alternativt kan du använda flera tjocklekar av cheesecloth, en färgfilm, kaffe "socka" eller sil (colador de café), alla tillgängliga online eller hos din lokala maskinvaru- eller hälsokostaffär.

Variationer och valfria smakämnen:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 191
Totalt fett 14 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 245 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 1 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)