Viennese hasselnöt Shortbread Crescents (Vanillekipferln) Recept

Viennese Vanillekipferln (bokstavligen "vaniljcrescents") är traditionell julkaka-pris, även om denna shortbread är så lätt och välsmakande, kommer du att vilja göra dem hela året. Detta kortbrödsrecept är gjord med markerade hasselnötter och vaniljssocker, även om vissa variationer använder mandel och andra använder jordnötter. En bra sak om dessa kakor är att de åldras bra och är mycket bättre efter att de har svalnat. Enligt Wiki kom halvmånsformen när Wien firade ett av sina segrar över det ottomanska riket.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär smör i matskedbitar. Blanda mjöl, socker och hasselnötter med valfritt salt. Skär i smör (som du skulle för pajdeg) eller slå med en mixer med låg hastighet tills krummans form.
  2. Lägg till vanilj, om du använder den och blanda igen tills degen kommer ihop i en boll.
  3. Forma deg i cylindrar med 1 tums diameter och linda i plast. Kyl i minst 1 timme, företrädesvis flera timmar bakning.
  1. Värm ugnen till 350 grader F. Ta av degcylindrarna från kylskåpet och skär dem i 3/4-tums skivor. Detta är det traditionella sättet att mäta degen. Du kan också skopa eller skär degen i 1/2-ounce / 13- till 14-gram bitar på något sätt du vill.
  2. Ta varje bit av deg och bild ett rep, ca 3 inches i längd och med avsmalnande ändar. Degen är lite smulig, men när den värms upp i dina händer kommer den att hålla ihop bättre.
  3. Placera på en nonstick eller pergament-fodrad cookie blad. Baka i 15 minuter, eller tills det är något brunt.
  4. Rulla i vanilj socker eller pulveriserat socker medan det fortfarande är varmt eller så snart du kan hantera dem. Dessa kakor är bräckliga när heta, men blir robusta när de svalnar.

anteckningar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 62
Totalt fett 5 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 12 mg
Natrium 20 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)