Hur man gör vaniljssocker

Vaniljsocker (eller vanillezucker på tyska) är en häftande bakande ingrediens som finns i de flesta tyska recept för söta godisar som kakor och kakor. Vaniljsocker är till exempel en ingrediens i vanillekipferl , en av de mest traditionella tyska julkakorna.

Vaniljsocker används ofta som smaksatt sötningsmedel i den bakade godens smet eller deg, men det kan också användas som en sista touch som sprinklade på toppen av de fräscha ur ugns kakor, pajer och naturligtvis kakor. Vaniljsocker är också ett utmärkt tillskott till hemlagad frostning och vispgrädde. Andra använder den för att strö på färsk frukt eller lägga till kaffe.

Dr. Oetker är det vanligaste förpackade vaniljssymbolet tillgängligt på den amerikanska marknaden. Sockerprodukten kallas vanillin zucker, som är en variation på vaniljssocker som använder vanillin istället för hela vaniljbönor eller vaniljbönsfrön. Vanillin är den primära substansen i naturligt vaniljbönaxtrakt, och det är billigare än vaniljbönor.

Medan förpackat vaniljssocker kan vara en bekvämlighet insisterar många hemkockar på att hemlagat vaniljssocker har en bättre arom och smak än de kommersiellt producerade motsvarigheterna. Lyckligtvis är hemlagad vanilj socker super enkel att göra!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Överför socker i den nya behållaren.
  2. Skiv vaniljbönsen i längdriktningen och lägg den i burken med sockret. Skjut vaniljböna ner i sockret för den största fördelningen av smak.
  3. Placera locket ordentligt och lämna burken på en sval plats i flera veckor.
  4. Skaka burken några dagar för att hjälpa till att fördela de naturliga smakerna jämnt.
  5. När du är redo att använda, fortsätt att lagra sockret med delad vaniljböna.

Cooks Anteckningar:

Likvärdighet:

Använd 1 matsked av ditt hemlagade vaniljssocker för varje paket som krävdes i receptet.

Ersättare:

Om du inte kan vänta på att vaniljssockret är klart att använda, kan du använda 1 tesked vaniljextrakt i ditt recepts smet, bara notera att det ger en liten färgfärg. Om vaniljssockret sprinklas ovanpå bakverket, använd sedan regelbundet, granulärt socker.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 24
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 0 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)