Österrikisk Linzer Cookie Recept

Österrikiska Linzer-kakor (Helle Linzer Plaetzchen på tyska och bokstavligen "Ljusa Linzer-kakor" på engelska) är två smöriga kakor med smörgåsar ihop med sylt som skär ut genom utklippet i den övre halvan. Linzerkakor är namngivna efter Linzer Torte, ett bakverk som har en deggitter över en fyllning av sylt, som härrörde från den österrikiska staden Linz.

Linzer kakskärare finns i många matbutiker, speciellt runt jultiden. Du kan också ta en titt på dessa online-resurser eller försök med dessa leverantörer av tyska livsmedel och produkter .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en medium skål, grädde tillsammans 4 ounce / 113 gram rumstemperatur smör, 3/4 kopp / 75 gram konditorisocker och 1/4 tsk av antingen apelsin eller vanilj extrakt.
  2. Rör 1 kopp / 125 gram allmjölksmjöl i de krämiga ingredienserna och knåd bara tills blandningen bildar en boll. Vik i plast och kyl i 30 minuter (eller upp till flera dagar).
  3. Värm ugnen till 350 grader F. Låt ett kakan skivas med parchmentpapper. Damm arbetsyta med konditorisocker och rulla ut kakadegen till ca 1/8 tum / 3 mm tjock. Använd en Linzer-kaksklippare, skära ett jämnt antal bottnar (utan skärning) och ett jämnt antal toppar (med ett hål i mitten). Överför med en spatel till det beredda matlagningsarket.

    Obs! Om degen sitter fast vid arbetsytan, rulla den ut mellan två bitar av vaxat papper eller pergamentpapper eller silikonmattor. Om degen är för smulig, värm den lite. Om du behöver kan du knäda lite vatten i degen för att göra det lättare att arbeta med.
  1. Baka i 10 till 12 minuter. Ta bort från ugnen. Låt svalna på kakor i 5 minuter. Ta sedan bort till trådställen för att svalna helt.
  2. Att montera kakorna:
    Sifta konditorisocker över de kylda kaklatopparna (de med ett hål) och lägg åt sidan. Sprid bottenhalvan av de kylda kakorna med 1 tsk sylt val (använd inte gelé). Lägg omedelbart en dammad kakadopp på den syltbelagda bottenkakan och tryck lätt för att klistra fast.
  3. Förvara i en lufttät behållare. Kakor mjuknar lite när de lagras, vilket gör dem väldigt trevliga att äta.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 141
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 161 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)