Vegetarisk indisk Tofu Tandoori Recept (Vegan alternativ, Glutenfri)

Tofu marinerar i traditionella indiska tandoori kryddor och grillas till krispiga i denna vegetariska grillade tandoori-stil tofu recept. Såsen är gjord av yoghurt, limejuice, tandoori krydda, och lite vitlök, ingefära och salt för extra smak. Detta är ett bra grillat tofu recept att göra på en grillpanna eller inomhus grill istället för utomhus. Eller, om du inte skjuter upp grillen, försöker du baka dessa små tandoori-tofuspett i ugnen istället (vid 400 F i ca 20-25 minuter, se de fullständiga anvisningarna i recepten nedan).

För att göra denna tandoori tofu recept helt vegan, använd icke-mejeri soja yoghurt istället för regelbunden mjölkbaserad yoghurt. Jag har testat den med vegansk yoghurt, och det fungerar fortfarande bra.

Vrid dessa vegetariska tandoori- tofuspettarna till en full måltid genom att lägga några äggplantor, tomater eller paprika till spett.

Denna tandoori tofu recept är vegetarian , med en vegan alternativ, och alla ingredienser är också helt glutenfria. Om du letar efter en enkel och enkel vegetarisk middag idé eller bara några enkla hemlagade vegetariska indiska mat recept , det här är en bra att prova.

Du behöver bambusspett för att grilla, fördypad.

Se även: Fler grillade tofu recept

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Som de flesta bakade, stekt, stekta tofu och grillade tofu recept , kommer den här smakar bäst om du trycker på tofu först. Detta gör att tofu kan absorbera mer av smakämnen och kryddor som du lägger till. Är du osäker på hur man gör det? Se den här enkla steg-för-steg-guiden: Hur man trycker på tofu.
  2. Förbered bambuskivorna genom att blötlägga dem. Är du osäker på hur man gör det? Se hur man suger bambuskivor här.
  3. Vispa alla ingredienser, utom tofu, tills de är väl kombinerade. Tillsätt tofu, täcker väl med sås. Chill i minst 30 minuter; längre är bättre, vänd en eller två gånger för att säkerställa att tofu blir välmarginerad.
  1. Överför den marinerade tofuen till spettar, basta igen med tandoorisåsen.
  2. Placera på en förvärmd grill i 6-8 minuter, vrid en eller två gånger tills tofu är kokt och skarpa.
  3. Koppla ihop dessa tandoori-tofuspett med en ny hemlagad gurka-raita.

Receptnota: Om du behöver vrida denna tandoori tofu i en ugnbakad maträtt, eftersom du inte brinner upp grillen eller inte har en grillpanna, gör du här: Förvärm ugnen till 400 F, placera tofu på ett lättgrillat bakplåt och håll i ugnen i 20-25 minuter, vrid pannan en gång för att försäkra att tofukokarna jämnt. Du kommer förmodligen också att skära tofu i plattor istället för kuber för bakning.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 196
Totalt fett 11 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 7 mg
Natrium 233 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 2 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)