Indisk kokosnöt Curried Grönsaker (Vegan, Glutenfri)

Om du tycker att du inte gillar att äta dina grönsaker, kan du bara ändra dig när du upptäcker dessa enkla och hälsosamma grönsaker simmade i en enkel kokosmjölkräm inspirerad av indiska och thailändska karriärer, men med en smakkombination som inte är särskilt traditionell för antingen köket. Bara om några grönsaker kommer att göra i detta recept så bli kreativ! Försök att lägga till spenat för att få din gröna, eller barnkorn för en rolig förändring.

I det här vegetariska, vegan- och glutenfria receptet kokas en blandning av grönsaker, inklusive blomkål, gröna bönor, morötter och zucchini i en kokosmjölksurrysås av lök, vitlök, ny ingefära, grön chili och massor av indiska kryddor, inklusive gurkmeja, koriander och curry. Observera att med alla de läckra kryddorna, kräver receptet bara en liten mängd salt men om du är van vid att salta maten mer, kanske du vill lägga till lite extra till den slutliga skålen.

Dessa grönsaker har lite extra sås, så du kan servera dem över ris, nudlar (eller risnudlar, till och med!), Eller prova dem med en helkorn som hirs eller quinoa för en komplett vegetarisk middag .

Dessa kokosnötsrörda blandade grönsaker är vegetariska, vegan och glutenfria. Gilla att göra hemlagad grönsakskurries? Här är fler vegetariska curries från hela världen .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först placera lök, vitlök, ingefära och grön chili i en matberedare och bearbeta bara tills det för det mesta är slätt.
  2. Överför denna bearbetade lökblandning till en stor stekpanna tillsammans med vegetabilisk olja. Värm olja och lökblandningen ihop över medium värme och låt koka i en minut eller två, rör om ofta, sätt sedan i gurkmeja, koriander, kummin och currypulver och värma i bara en minut.
  1. Lägg sedan till den hackade blomkålen, gröna bönor, morot, kucchini och kokosmjölken och rör om för att kombinera. Smaka generöst med 1/2 tesked salt, eller smaka på.
  2. Täck och låt grönsakerna laga mat under låg temperatur i minst 20 minuter, eller tills alla grönsaker är ömma. En bit av vätskan kommer att förångas när grönsaksblandningen svalnar, så oroa dig inte om det verkar ha lite för mycket vätska först.

Servera din kokosnötscurryta grönsaker över vanligt vitt eller brunt ris eller prova en annan hälsosam helkorn för en komplett vegetarisk och vegansk middag .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 288
Totalt fett 15 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 333 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 9 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)