Snabb och lätt hemlagad Enchilada sås Recept

De grundläggande ingredienserna i hemlagad enchiladasås receptet är tomater och mycket kryddor. Detta snabba och lätta mexikanska receptet använder tomatpasta för att hålla det enkelt, men bedömer med antalet positiva receptrecensioner, det handlar bara om perfekt.

Prova detta recept på ett snabbt och enkelt hemlagat enchiladasås recept och gör din egen hemgjorda vegetarisk och vegansk enchiladasås istället för att använda burkspåsarna, som vanligtvis är fulla av en stor mängd tillsatt socker, natrium och ibland MSG och kyckling fet (tro mig inte? Läs etiketten!). Om du aldrig har gjort din egen hemlagad enchiladasås tidigare är det verkligen inte så mycket arbete med ett recept som det här, som använder konserverad tomatpasta, och det är inte för mycket arbete, särskilt med tanke på hur mycket bättre det gör din måltid!

Använd din hemlagad enchiladasås för att göra dessa vegetariska portabella svampen enchiladas eller prova dessa vegetariska svarta bönor och grönsakens enchiladas . Du kan också använda denna sås i nästan alla recept som kräver enchiladasås, som det här vegetariska mexikanska grytreceptet.

Detta mexikanska matrecept är både vegetarian och vegan . Använd ett glutenfritt mjöl som förtjockningsmedel om du behöver det också vara glutenfritt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olja, mjöl och chilipulver tillsammans i en stor kruka under låg värme. Låt koka i en minut eller två, omrör för att bilda en pasta och se till att mjölet inte brinner.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och sätt till en långsam simmer. Rör om att kombinera och lösa upp tomatpasta i vatten.
  3. Låt koka i minst 20 minuter, omblandning ibland. Smak och lägg till fler kryddor som önskat.
  1. Detta recept gör en enchiladasås med en konsistens som jag tycker är perfekt för att användas i nästan alla hemlagade enchilada recept. Men om du använder det för något annat, eller om du föredrar en något tunnare eller tjockare sås, kan du justera mängden vatten du lägger till.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 75
Totalt fett 4 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 265 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)