Snabb Fisk Au Gratin

Du kan få en fantastisk hemlagad måltid på bordet, även om din dag är oerhört upptagen, och denna snabba fiskgratin är ett perfekt exempel. De milda vita fiskfiléerna baka till perfektion i en enkel sås med ost och en smörgåsig brödbit. Lägg bara till en kastad sallad eller ångad grönsaker, och du får en god måltid på nolltid.

Några bra val för fisk är kolja, torsk, pollock och havskatt . Om fiskfiléerna är tjocka, låt lite mer baktid fisken ska flinga lätt och vara ogenomskinlig. Det bör registrera 145 F på en snabbläs termometer som sitter i mitten av den tjockaste fiskfilén.

Om du vill ha mer färg och extra smak i skålen, lägg ca 1/2 till 1 kopp kokta frysta ärter eller broccoli till såsen. Eller tillsätt ca 4 uns sauteed skivad svamp . Gräslök eller hackad persilja är båda utmärkt val för örter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 400 F.
  2. Smör en grunt bakfat som är tillräckligt stor för att hålla fiskfiléerna i ett enda lager.
  3. Ordna fiskfiléerna i den färdiga bakfatet.
  4. I en liten kastrull över medium låg värme, kombinera soppen med mjölken och koka tills det är varmt och bara simmering, omröring ofta.
  5. Häll den varma soppblandningen över fisken.
  6. Stänk den strimlade osten över fisken.
  7. Kombinera brödsmulorna med smält smör och kasta tills de är noggrant belagda. Stänk brödsmulorna över grytan.
  1. Baka i 15 till 20 minuter, eller tills smulorna är guldbruna och fisken är fläckig och grundligt kokad. Tillagningstiden beror på filéets tjocklek.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1067
Totalt fett 79 g
Mättat fett 38 g
Omättat fett 24 g
Kolesterol 230 mg
Natrium 685 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 2 g
Protein 56 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)