Äppelcider Vinäger Brand Tonic

Denna äppelcidervinägerbrand tonic är en antiinflammatorisk , höggradig, immunförstärkningskonsumtion som behöver sitta i minst 14 dagar för att utvecklas innan du börjar använda den. Vinäger är det bad där ingefära, gurkmeja, pepparrot, habanero paprika, vitlök och några andra godisar smälter i en smakfull, skarp, kryddig och väldigt aktiv kryddor / tonic. Denna gamla folkmedicin kan användas för förkylningar och influensa, baksmälla och som en allmän immunförstärkning, antiinflammatorisk formel . Det är också bra i salladsdressingar, omrörda i soppor, rör om pommes frites eller vispadad i majonnäs för att ge den en spark.

Det är ganska allmänt känt att ofiltrerad äppelcidervinäger har några stora hälsovinster kopplade till det. Det är antibakteriellt och antiviralt, så det kan hjälpa till med förkylningar, trängsel och ont i halsen. det kan hjälpa matsmältningen, lugna en upprörd mage och kan hjälpa till med att reglera blodsockret. det kan hjälpa till med hudförhållanden som eksem och mjäll Det kan hjälpa till med kolesterolnivåer och hjärthälsa. Äppelcidervinäger är mycket hög i ättiksyra, så det bör alltid spädas i vatten eller någon annan bärare. Leta efter ekologisk äppelcidervinäger med en grumlig blomma i det: det här är "moderen" jäsning i ättika och är ett tecken på kvalitet. Vissa recept blandar alla ingredienserna tillsammans kortfattat; Jag gillar att laga de skivade grönsakerna och rötterna och låta dem införa ättika långsamt. Båda alternativen är bra, och det är slutligen en fråga om personlig preferens.

Vad du behöver

Hur man gör det

Laga ingefära, pepparrot, lök, vitlök, habanero paprika, citron, gurkmeja och citrongräs i en ren glasburk. Häll ättikan över rötterna och grönsakerna och fyll burken till toppen. (Alternativt placera alla ingredienserna i en mixer och pulsa till grovhack och häll sedan blandningen i burken.) Täck burken med plast eller vaxat papper innan du skruvar på locket, eftersom syra från vinäger kan orsaka rostbildning .

Placera burken på ett kallt mörkt ställe i minst 14 och upp till 60 dagar (det fortsätter bara att bli starkare) och skaka blandningen en gång om dagen. Efter åldring blandningen, spänn noggrant genom en mycket fin sik eller ostklaff och pressa all vätska ur fastämnena. Kassera växtmaterialet och dekantera toniken i rena burkar. Toniken kan förvaras i kylskåp eller vid rumstemperatur och varar i månader. Du kan blanda det i varmt vatten med lite honung att smaka, eller använd den i matlagning enligt ovan, i vilket fall det är bättre osötat. Börja med att ta en matsked varje dag och arbeta upp till ett litet skott, men späd alltid alltid det: det här är starka saker och kan förvärra din hals. På en annan anteckning rekommenderar jag inte tonik för gravida eller ammande kvinnor, eftersom ingredienserna kan vara både stimulerande och irriterande. Om du är känslig för något av ingredienserna, justera receptet i enlighet med detta.

Går ca 1 kvart

Copyright 2015 av Jen Hoy

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 22
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 17 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)