Vegan Fettuccine Alfredo med Tofutti Cream Cheese

En vegansk fettuccine alfredo suace recept med Tofutti vegan gräddeost och vegan gräddfil för en krämig ostliknande vegan alfredo sås. Min egen personliga kärlek till fettuccine alfredo försvann inte när jag gick vegan , men det lyckades lyckligtvis, och jag föredrar faktiskt den mer hälsosamma smaken av veganalfredo recept som den här, i motsats till det något luktiga och tyngre mjölk alfredos gjord av tung grädde.

Om du letar efter ett icke-mejeriprodukter alfredo sås recept på vegan fettuccine alfredo, prova den här. Det är särskilt rika och krämiga jämfört med andra veganer alfredo-replikaer, eftersom det är tillverkat med både butiksköp utan mjölk sur grädde, veganskrämost och viss silkes tofu för att bära basen också.

Detta veganska fettuccine alfredo recept är artighet av Tofutti. Du kanske också vill prova den här veganska fettuccine alfredo gjord av cashewnötter. Bläddra ner för några mer hälsosamma vegetariska och veganska pasta recept för att prova, inklusive mer icke-mjölk vegan alfredo sås idéer.

Om du inte är säker på att prova detta recept, tycker jag också om att använda cashewkräm som bas för en rik och krämig veganalfredo sås som i denna veganalfredo sås recept här .

Se även:

Vad du behöver

Hur man gör det

Först, i en stor mixer eller matprocessor, kombinera silken tofu, vegan margarin, vegan grädde, vegan gräddeost, Parmesanost ersättning och vitlökspulver.

Blanda tills mjuk och gräddig, tillsätt sedan långsamt sojamjölk lite åt gången, blanda allt ihop medan du går, tills du når en krämig, alfredoliknande konsistens.

Överför såsblandningen till en medelstor såspanna och krydda lätt med salt och peppar.

Värm blandningen försiktigt över en låg eller medelhög värme tills den värmdes fullständigt hela tiden (ca 6 till 8 minuter), rör om så småningom och var försiktig med att blandningen aldrig kokar. Smak och justera kryddor till smak.

En liten extra veganmargarin eller vegansk parmesanost eller salt (havsalt eller koshersalt är alltid bäst) kan behövas i detta skede.

Servera din veganalfredo sås över beredd fettuccine pasta, eller använd den för att göra en vegansk vit pizza eller vit sås lasagne.

Njut av!

Gilla att göra enkla och hälsosamma vegetariska och veganska pastarätter? Här är några fler du kanske vill försöka:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 144
Totalt fett 10 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 14 mg
Natrium 162 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)